Calamari umpluti

de Timi in Fructe de mare, 25 Noi 2012 | 8900 vizualizari

 

Calamari umpluti, reteta autentica din Spania.

 

INGREDIENTE

  • 6 calamari mai marisori
  • 3 oua fierte
  • 6 cepe mari calite
  • 6 creveti
  • 6 bucati de surimi
  • 2-3 gogosari rosii mari,
  • un pahar de vin alb.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari umpluti:

 -Se  spala calamarii de nisip, se curata de pielita, se taie aripioarele si tentaculele  si se pun deoparte pentru a le folosi la compozitia pentru umplut. (daca va place culoarea aia neagra care o are calamarul se pune si aia deoparte si se foloseste cind se face sosul, se dizolva in apa rece si dupa aia se adauga in sos)

 -Ceapa si gogosarul taiate marunt se calesc la foc lent, dupa ce sunt gata jumatate din compozitie se pune deoparte penrtu sos si cealalta jumatate se amesteca cu ouale fierte, surimi, crevetii (dupa ce i-am prajit putin daca e cazul, se mai gasesc si fierti gata) ) si aripioarele de la calamar, toate taiate marunt.

-Se amesteca totul si se umplu calamarii

-Dupa ce s-au umplut, se prinde cu o scobitoare tentaculele si in acelasi timp se si inchid calamarii ca sa nu iasa compozitia cind se prajesc.

-Se prajesc in tigaie cu putin ulei, dupa ce sunt gata se face sosul.

- Se iau ceapa si gogosarul calite care au fost puse deoparte se pun peste calamarii umpluti si se adauga putina apa si un pahar de vin alb si se mai lasa 10 minute la fiert intorcindu-i cu grija pe toate partile,

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Mihaela11_jo 1

26.11.2012, 10:50

Delicios

Satisfyyourcravings 1

26.11.2012, 11:05

Am văzut reţeta într-o emisiune și mi-am dorit să o încerc. Ți-a ieșit super!

Timi 1

29.11.2012, 07:07

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Calmari umpluti