Caltabos

de Oana in Mezel de casa, 25 Dec 2009 | 28736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • o ceasca orez
  • sare
  • piper macinat
  • mat gros de porc
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos:

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata cubulete fine, cu orezul spalat, sare si piper. Se umple matul cu aceasta compozitie (cu mana!). Matul se umple mai lejer pentru ca orezul se va umfla la fiert,. Atentie, altfel se va sparge matul!  Se leaga la capete si se pune la fiert in apa cu foi de dafin si boabe de piper. Se inteapa cu un ac in mai multe locuri si se fierbe la foc mic 45 de minute. Se poate manca rece sau cald, cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

22.12.2018, 06:55

Rahela Velicu 1

22.12.2018, 08:46

Sidy 1

22.12.2018, 14:15

No...caldabos din asta n-am mancat niciodata Oana....Musai trebuie sa-l incerc si eu,asa cu carne de porc ! La noi se face cu organe...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Slanina cruda sarata