Cannelloni cu branza, spanac si gorgonzola

de hashul in Cannelloni, 6 Apr 2013 | 4370 vizualizari

 

Un deliciu...
Am facut pentru prima data cannelloni dar cu mina pe inima va spun ca sunt dementiale!
Va rog poftiti la masa :))

 

INGREDIENTE

  • Cannelloni – 12 buc
  • Spanac 500 gr - proaspat
  • Branza telemea de vaca aprox 250 gr
  • Gorgonzola 50 gr
  • Unt o lingura
  • O ceapa
  • 2 catei usturoi
  • Sare
  • Piper
  • Pentru sos :
  • Gorgonzola 50 gr
  • Lapte 200 ml
  • Smantana pt gatit 200 gr
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel verde
  • o lingura unt
  • o lingura faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu branza, spanac si gorgonzola:

Se taie ceapa si cu usturoiul marunt si se calesc 2-3 min intr-o oala in care am pus o lingura de unt. Intre timp tocam putin spanacul proaspat fiert si il adaugam peste ceapa calita si mai lasam maxim 5 min sa se patrunda aromele. Am mai pus putina sare (aveti grija ca branza e destul de sarata, sa nu puneti foarte multa sare) si piper. Se lasa putin la racit. Apoi se adauga branza telemea rasa si gorgonzola. Se amesteca bine.


Mie mi-a ajuns umplutura pentru 12 cannelloni(am aruncat un pic de spanac cand l-am spalat). Se umple fiecare pasta cu amestecul de spanac cu branza.


Se pregateste un vas yena si se unge cu unt pe margini , in care se adauga pastele umplute.


Ne apucam de sos. Punem o lingura de unt intr-o oala pana se topeste, apoi punem o lingura de faina si amestecam repede sa nu se faca cocoloase. Adaugam laptele cate putin si mai amestecam pana se ingroasa. Adaugam apoi smantana pentru gatit si gorgozola la sfarsit. Amestecam bine sa nu se prinda iar la sfarsit adaugam 3-4 fire de patrunjel proaspat taiat marunt.


Punem sosul peste paste, sa le acopere si punem o folie de aluminiu deasupra.


Le bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de min.


Dupa 30 de min scoatem vasul si punem un strat de cascaval ras si lasam vasul inca 10 min la cuptor fara folia de aluminiu sa se rumeneasca putin.


Cam asta a fost :) ...


Se serveste cu smantana.


Sincer?... A fost delicioasa si calda si rece!!!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate pune in sos si putin marar , eu nu am avut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu branza, spanac si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

laura_n 1

07.04.2013, 11:41

stim cat de bune sunt

deyutzky 1

07.04.2013, 11:44

marianascarlat 1

09.04.2013, 13:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu branza dulce stafide si smantana