Cannelloni cu branza, spanac si gorgonzola

de hashul in Cannelloni, 6 Apr 2013 | 8108 vizualizari

 

Un deliciu...
Am facut pentru prima data cannelloni dar cu mina pe inima va spun ca sunt dementiale!
Va rog poftiti la masa :))

 

INGREDIENTE

  • Cannelloni – 12 buc
  • Spanac 500 gr - proaspat
  • Branza telemea de vaca aprox 250 gr
  • Gorgonzola 50 gr
  • Unt o lingura
  • O ceapa
  • 2 catei usturoi
  • Sare
  • Piper
  • Pentru sos :
  • Gorgonzola 50 gr
  • Lapte 200 ml
  • Smantana pt gatit 200 gr
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel verde
  • o lingura unt
  • o lingura faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu branza, spanac si gorgonzola:

Se taie ceapa si cu usturoiul marunt si se calesc 2-3 min intr-o oala in care am pus o lingura de unt. Intre timp tocam putin spanacul proaspat fiert si il adaugam peste ceapa calita si mai lasam maxim 5 min sa se patrunda aromele. Am mai pus putina sare (aveti grija ca branza e destul de sarata, sa nu puneti foarte multa sare) si piper. Se lasa putin la racit. Apoi se adauga branza telemea rasa si gorgonzola. Se amesteca bine.

Mie mi-a ajuns umplutura pentru 12 cannelloni(am aruncat un pic de spanac cand l-am spalat). Se umple fiecare pasta cu amestecul de spanac cu branza.

Se pregateste un vas yena si se unge cu unt pe margini , in care se adauga pastele umplute.

Ne apucam de sos. Punem o lingura de unt intr-o oala pana se topeste, apoi punem o lingura de faina si amestecam repede sa nu se faca cocoloase. Adaugam laptele cate putin si mai amestecam pana se ingroasa. Adaugam apoi smantana pentru gatit si gorgozola la sfarsit. Amestecam bine sa nu se prinda iar la sfarsit adaugam 3-4 fire de patrunjel proaspat taiat marunt.

Punem sosul peste paste, sa le acopere si punem o folie de aluminiu deasupra.

Le bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de min.

Dupa 30 de min scoatem vasul si punem un strat de cascaval ras si lasam vasul inca 10 min la cuptor fara folia de aluminiu sa se rumeneasca putin.

Cam asta a fost :) ...

Se serveste cu smantana.

Sincer?...  A fost delicioasa si calda si rece!!!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate pune in sos si putin marar , eu nu am avut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu branza, spanac si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu branza si verdeata