Cartofi copti

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2011 | 9136 vizualizari

 

Nu prea mai avem niciun fel de scuza pentru a nu ne detoxifia organismul!
Pentru acesti cartofi copti, reteta e una extrem de versatila,in sensul ca putem schimba umplutura dupa gustul popriu; de la urda, la branza de burduf, putem ajunge chiar si la umpluturi cu bacon prajit, cascaval, ciuperci....si tot ce ne mai trece prin cap!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 portii avem nevoie de :
  • 4 cartofi de marime medie
  • 300 gr branza ( eu am pus de burduf)
  • 100 gr unt
  • sare,
  • piper,
  • verdeata ( mararul se asociaza foarte bine cu branza)
  • smantana dupa gust!
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti:

1. Fierbem cartofii doar pe jumatate ( astfel incat la proba cu furculita aceasta sa intampine oarece dificultate)


2. Cartofii astfel pregatiti ii imbracam cu folie de aluminiu , si, intr-o tava potrivita ii dam la cuptor, la foc mediu, ptr cca 15-20 min; avem grija ca in acest timp sa ii intoarcem de pe-o parte pe alta!


3. Intre timp pregatim umplutura : frecam branza cu untul, apoi potrivim de gust cu sare, piper si, la final verdeata!


4. Odata copti, cartofii se cresteaza longitudinal, si,se desfac suficient de mult incat, in cuibul obtinut sa punem cam 1/4 din compozitie . Se manevreaza totul destul de repede, pentru ca e recomandat ca acesti cartofi sa fie fierbinti cand ii servim.


5. Se stropesc generos cu smantana si se decoreaza cu verdeata!


Sunt super deliciosi, usor de facut si merg fie ei insisi ca fel principal, fie ca garnitura langa o friptura suculenta de porc.....


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

zaharia_mihaela2005 1

08.01.2011, 00:37

grozavi

alinutza1983 1

08.01.2011, 15:23

...ms fetelor!

lilik 1

08.01.2011, 15:35

ce-mi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi de bezea şi nucă caramelizată

ieri la 23:15

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

ieri la 18:00

Prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

ieri la 17:52

Varza dulce cu sunca de porc sarata

ieri la 17:46

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu kaizer la cuptor