Cartofi cu smantana, cascaval si carnati

de mirela0911 in Mancaruri cu carne, 1 Mar 2017 | 1520 vizualizari

 

Nu este ceva sofisticat, dar poate fi un pranz excelent, gustos si satios!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 g telemea de vaca
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 100 g cascaval Delaco
  • 4-5 bucati de carnati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana, cascaval si carnati:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete potrivite.


Separat, se bat ouale si se amesteca cu smantana, sarea, piperul si boiaua. Se omogenizeaza bine. Telemeaua se taie cubulete mici. Se toarna amestecul peste cartofi impreuna cu telemeaua si se amesteca. Se mai potriveste de sare, daca este cazul.


Se toarna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor, pentru cca. 15-20 de minute.


Intre timp, se da cascavalul pe razatoarea cu gauri mici. Se scoate tava din cuptor si se presara peste tot cascavalul si se pun deasupra bucatile de carnati. Se da din nou la cuptor si se lasa pana se rumenesc frumos, atat cartofii cat si carnatii.


Se servesc alaturi de muratura preferata.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca sunt mai grosi carnatii, se pun mai devreme in tava la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana, cascaval si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mirela0911 1

05.03.2017, 20:11

Va multumesc!

mirela0911 1

05.03.2017, 20:12

Andra, de la Paltinis il am! Ma bucur ca e de la tine, imi place mult! Multumesc!

Andra_Constantinescu 1

05.03.2017, 23:23

Cu plăcere! Mă bucur că îți place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui intregi + garnitura de cartofi cu rozmarin la cuptor