Cartofi cu smantana, cascaval si carnati

de mirela0911 in Mancaruri cu carne, 1 Mar 2017 | 7269 vizualizari

 

Nu este ceva sofisticat, dar poate fi un pranz excelent, gustos si satios!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 g telemea de vaca
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 100 g cascaval Delaco
  • 4-5 bucati de carnati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana, cascaval si carnati:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete potrivite.

Separat, se bat ouale si se amesteca cu smantana, sarea, piperul si boiaua. Se omogenizeaza bine. Telemeaua se taie cubulete mici. Se toarna amestecul peste cartofi impreuna cu telemeaua si se amesteca. Se mai potriveste de sare, daca este cazul.

Se toarna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor, pentru cca. 15-20 de minute. 

Intre timp, se da cascavalul pe razatoarea cu gauri mici. Se scoate tava din cuptor si se presara peste tot cascavalul si se pun deasupra bucatile de carnati. Se da din nou la cuptor si se lasa pana se rumenesc frumos, atat cartofii cat si carnatii.

Se servesc alaturi de muratura preferata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca sunt mai grosi carnatii, se pun mai devreme in tava la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana, cascaval si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mirela0911 1

05.03.2017, 20:11

Va multumesc!

mirela0911 1

05.03.2017, 20:12

Andra, de la Paltinis il am! Ma bucur ca e de la tine, imi place mult! Multumesc!

Andra_Constantinescu 1

05.03.2017, 23:23

Cu plăcere! Mă bucur că îți place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Snitel de pui in sos de ciuperci si smantana