Cartofi frantuzesti

de brunetica in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2011 | 2436 vizualizari

 

Am vrut sa impartasesc cu voi aceasta reteta minunata de cartofi, dar pentru ca pe langa cartofi facusem si carne am facut fotografiile impreuna. Reteta de cartofi am vazut-o la o emisiune cu retete frantuzesti am facut reteta de foarte multe ori si sant foarte incantata pentru ca este foarte delicioasa.

 

INGREDIENTE

Garnitura:

  • 4-5 cartofi potriviti
  • 20 g. unt
  • 2-3 lingurite ulei de masline extra virgin,
  • rozmarin,
  • oregano, si un pic de busuioc,
  • sare, piper.

Pt friptura:

  • 3-4 bucati de bisteca de carne porc
  • 300 ml. vin alb
  • cuisoare
  •   sare piper
  • 3 linguri ulei de maslina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:


Spalam cartofii ii curatam de coaja si ii dam sub jetul de apa din nou, ii taiem in 2 iar cele 2 bucatia le taiem tot in 2. Intr-o tava punem cele 2 lingurite de ulei de masline si untul moale la temperatura camerei, saram iar cu mainile amestecam pentru a incorpora bine ingredientele si a se unge cartofii . II coacem la cuptorul incins la foc mediu.


Carnea o spalam si o asezam intr-o tava adaugam uleiul, o saram si o piperam , adaugam vinul si cuisoarele si o coacem la cuptor.


 

TIPS-URI

1

Cand sunt copti cartofii prind culoarea aurie.

2

Se serveste cu muraturi

3

Sant condimentati si foarte gustosi, invelisul crocantin si mijlocul foarte moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

brunetica 1

20.11.2011, 17:20

Multumesc Mihaelar63 , da foarte buni

mena29 1

20.11.2011, 19:29

brunetica 1

21.11.2011, 08:01

multumesc Mena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Garnitura cartofi evantai