Cartofi frantuzesti

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2012 | 9498 vizualizari

 

Un fel de mancare ce se poate consuma la masa de pranz sau cina! Cantitatea ingredientelor variaza in functie de membrii familiei.......

 

INGREDIENTE

  • cartofi rosii 1000 g.
  • oua 6 bucati
  • unt 50 g.
  • pesmet
  • cascaval 100 g.
  • smantana 50 ml.
  • sare iodata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare, la foc potrivit, neacoperit, cca. 30 de minute. Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare cca 6 minute, sa fie mai tari.

Dupa ce s-au fiert cartofii si ouale se curata de coaja si taie rondele. Se pregateste un vas termorezistent, tapetat cu unt si pesmet. Se aseaza primul strat de cartofi, apoi un strat de oua, cascaval ras si smantana. Se fac mai multe straturi pana se termina ingredientele. Ultimul strat sa fie de oua, cascaval si smantana. Cuptorul se incinge in prealabil, se introduce vasul si se lasa la copt cca. 15 minute, pana se rumeneste deasupra.

Se serveste cu salata verde!

 

 

 

TIPS-URI

1

untul se poate inlocui cu margarina

2

cascavalul se poate inlocui cu telemea de vaca sau oaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cartofi frantuzesti-0
Cartofi frantuzesti-1
Cartofi frantuzesti-2
Cartofi frantuzesti-3
Cartofi frantuzesti-4
Cartofi frantuzesti-5
Cartofi frantuzesti-6

COMENTARII (13)

mihaelar63

mihaelar63 1

08.02.2012, 23:49

Inundatieee

horia

horia 1

11.02.2012, 13:22

superb preparat,superba prezentare!

irena

irena 1

01.03.2012, 15:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!