Cartofi frantuzesti

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 28 Apr 2017 | 3901 vizualizari

 

Nu știu dacă rețeta este de la francezi sau așa se numește ea, pur și simplu. Cartofii franțuzești sunt, nu numai buni, dar și ușor de gătit, iar asta mi se pare cel mai important. Bucătăria și gusturile trec dincolo de granițele teritoriale...

 

INGREDIENTE

  • 8-10 cartofi mari (sau 12-14 cartofi mici)
  • 3 ouă fierte tari
  • 2 ouă crude
  • 150-200 grame telemea
  • 200 gr smântână
  • 200 gr brânză dulce
  • 3-4 felii de șvaițer
  • 4 linguri de ulei
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Se fierb cartofii întregi și se lasă puțin la răcit, după care se curăță de coji.

Ouăle se fierb tari și se curăță de coji.

Se unge cratița cu ulei, după care se pun în ea cartofii fierți, tăiați rondele de câte 1 cm grosime, într-un prim strat, apoi brânza dulce, ouăle fierte tari, tăiate rondele, piper, o jumătate din cantitatea de smântână și o jumătate din cantitatea de telemea, răzuită fin. Se toarnă peste acest prim strat două linguri de ulei și se continuă cu cel de-al doilea strat.

Se aranjează al doilea rând de cartofi fierți tăiați rondele, se presară piper, se toarnă smântâna care a mai rămas, se pune restul de telemea rasă fin și la urmă, se acoperă totul cu feliile de șvaițer, stropite cu celelalte două linguri de ulei. Peste toată această compoziție, se toarnă cele două ouă bătute spumă.

Se dă la cuptor cam o oră sau până se rumenește frumos și scade smântâna (dar nu total, pentru că astfel mâncarea ar fi seacă).

Se servesc calzi. De regulă, mâncărurile cu cartofi se mănâncă fără pâine, dar cine vrea, nu-l poate opri nimeni...!

TIPS-URI

1

Cartofii franțuzești se lasă în cuptor până se rumenesc bine, dar trebuie să mai rămână puțin sos, pentru ca mâncarea să nu fie seacă.

2

Reîncălzită, această mâncare nu mai este la fel de bună. De aceea, e bine să faceți atât cât mâncați la o masă.

3

Rețeta nu conține sare, pentru că telemeaua este sărată. Cine dorește, poate să mai adauge sare, după gustul său, la consum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi