Cartofi frantuzesti

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 28 Apr 2017 | 961 vizualizari

 

Nu știu dacă rețeta este de la francezi sau așa se numește ea, pur și simplu. Cartofii franțuzești sunt, nu numai buni, dar și ușor de gătit, iar asta mi se pare cel mai important. Bucătăria și gusturile trec dincolo de granițele teritoriale...

 

INGREDIENTE

  • 8-10 cartofi mari (sau 12-14 cartofi mici)
  • 3 ouă fierte tari
  • 2 ouă crude
  • 150-200 grame telemea
  • 200 gr smântână
  • 200 gr brânză dulce
  • 3-4 felii de șvaițer
  • 4 linguri de ulei
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Se fierb cartofii întregi și se lasă puțin la răcit, după care se curăță de coji.


Ouăle se fierb tari și se curăță de coji.


Se unge cratița cu ulei, după care se pun în ea cartofii fierți, tăiați rondele de câte 1 cm grosime, într-un prim strat, apoi brânza dulce, ouăle fierte tari, tăiate rondele, piper, o jumătate din cantitatea de smântână și o jumătate din cantitatea de telemea, răzuită fin. Se toarnă peste acest prim strat două linguri de ulei și se continuă cu cel de-al doilea strat.


Se aranjează al doilea rând de cartofi fierți tăiați rondele, se presară piper, se toarnă smântâna care a mai rămas, se pune restul de telemea rasă fin și la urmă, se acoperă totul cu feliile de șvaițer, stropite cu celelalte două linguri de ulei. Peste toată această compoziție, se toarnă cele două ouă bătute spumă.


Se dă la cuptor cam o oră sau până se rumenește frumos și scade smântâna (dar nu total, pentru că astfel mâncarea ar fi seacă).


Se servesc calzi. De regulă, mâncărurile cu cartofi se mănâncă fără pâine, dar cine vrea, nu-l poate opri nimeni...!

 

TIPS-URI

1

Cartofii franțuzești se lasă în cuptor până se rumenesc bine, dar trebuie să mai rămână puțin sos, pentru ca mâncarea să nu fie seacă.

2

Reîncălzită, această mâncare nu mai este la fel de bună. De aceea, e bine să faceți atât cât mâncați la o masă.

3

Rețeta nu conține sare, pentru că telemeaua este sărată. Cine dorește, poate să mai adauge sare, după gustul său, la consum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

RODIMUR 1

02.05.2017, 14:14

Mulțumesc! Merită încercat...!

kytz 1

08.05.2017, 23:30

RODIMUR 1

09.05.2017, 07:10

Pentru Kitz!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu branza la cuptor