Cartofi frantuzesti (Cartofi gratinati)

de ExploraCuisine in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2011 | 19001 vizualizari

 

Este o reteta delicioasa de cartofi in straturi cu oua, branza si smantana, ce va face invitatii vostri sa ceara portie dubla si care va ocupa un loc de cinste in cartea voastra de bucate!

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi    
  • 8 oua    
  • 400 g mozzarella    
  • 200 g branza feta    
  • Parmezan    
  • 100 g unt    
  •  250 g smantana    
  • patrunjel verde    
  • sare, piper, boia dulce
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti (Cartofi gratinati):

Fierbem in apa cu sare cartofii in coaja (spalati in prealabil foarte bine) pentru 35 de minute pana cand cartofii sunt moi, iar furculita intra usor in ei, fara a se sfarma. Fierbem si ouale in apa cu putina sare pentru 12 minute, ca sa fie tare galbenusul. Curatam de coaja cartofii si ii taiem felii subtiri, iar ouale le curatam si le tocam. Dam branza pe razatoare si o dam deoparte si ne apucam de asamblat.


Intr-o tava ce intra in cuptor, punem bucatele de unt si incepem sa asezam un strat de cartofi, condimentam cu sare si punem bucatele de unt din loc in loc. Peste cartofi punem un start de oua fierte. Deasupra presaram boia si piper si asezam un strat de branza feta, apoi mozzarella si parmezan. Presaram putin patrunjel verde tocat si smantana din loc in loc. Continuam cu inca 2 straturi in aceeasi ordine ca primul, iar deasupra incheiem cu branza peste care punem branza din belsug si smantana . Presaram cu patrunjel si dam la cuptor la 175 grade pentru 40 de minute.


Cand s-a rumenit frumos scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca putin. Servim cu smantana cat sunt calzi cartofii. Bon appetit!

 

TIPS-URI

1

Eu am servit a doua portie de cartofi cu sos de usturoi facut cu putin ulei si smantana, a fost super!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti (Cartofi gratinati)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lau 1

18.03.2011, 13:19

bun

elena1988 1

18.03.2011, 20:30

arata bineeeeeeeee

LUK 1

19.03.2011, 13:58

excelenti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu smantana si marar