Cartofi frantuzesti - in stilul meu

de marcela1979 in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2016 | 704 vizualizari

 

Am avut niste oua fierte ramase de la Pasti si m -am gandit sa nu le arunc.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi noi
  • 5 oua fierte tari
  • 2 oua crude
  • 200 gr branza fagaras
  • 100 gr telemea de vaca
  • 1 iaurt grecesc de 150 gr
  • chimen macinat
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns vasul de yena
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti - in stilul meu:

Cartofii i-am spalat si i-am pus la fiert in coaja. Intre timp am curatat ouale. Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa, se lasa sa se decojeasca si se curata de coaja.Intr-oun vas mai adanc se amesteca branza fagaras cu iaurtul grecesc, cu galbenusurile  de oua, sare si piper. Telemeaua se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-un vas de yena pe care l-am uns cu unt se pune un strat de cartofi taiati felii subtiri, se presara sare si piper, se pune telemea rasa, se presara chimen macinat,ouale felii, branza cu iaurt, apoi iar un rand de cartofi felii. Deasupra se presara branza rasa, chimen si restul de branza cu iaurt. Se da la cuptorul preincalzit circa 40 de minute la foc mediu.

Se serveste preparatul cald.

 

TIPS-URI

1

Telemeaua a fost mai sarata si de aceea nu am folosit multa sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti - in stilul meu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cartofi frantuzesti - in stilul meu-0
Cartofi frantuzesti - in stilul meu-1
Cartofi frantuzesti - in stilul meu-2
Cartofi frantuzesti - in stilul meu-3
Cartofi frantuzesti - in stilul meu-4

COMENTARII (9)

marcela1979

marcela1979 1

13.05.2016, 23:27

Va multumesc tuturor!

mirela0911

mirela0911 1

14.05.2016, 07:39

Buni cartofii!

mihaelar63

mihaelar63 1

15.05.2016, 01:02

Interesant de testat Sunt fan chimen

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!