Cartofi Hasselback

de articook in Aperitive / Garnituri, 7 Iun 2010 | 8545 vizualizari

 

Cartofi Hasselback. Aceasta reteta suedeza de cartofi isi are numele de la un restaurant din Stockholm, pe nume Hasselbacken, unde au fost serviti pentru prima data.
Reteta originala e mai complexa, cu mai multe ingrediente, dar eu am ales sa o fac pe aceasta, pentru ca am vazut ca o prefera mai multi bucatari, si e foarte usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • cartofi noi
  • unt
  • sare de mare grunjoasa
  • ulei de masline extra virgin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Hasselback:

Se spala foarte bine cartofii, cu un burete dur. Dupa care se ia o lingura in care se pune cartoful si cu un cutit se taie felii de 3 mm. grosime, dar nu se taie de tot. Trucul cu lingura ne ajuta sa putem taia numai cat e nevoie, astfel partea de jos a cartofului va tine feliile de cartof impreuna. Incalziti cuptorul la 220 C.

Asezati cartofii intr-o tava, puneti pe deasupra bucatele de unt, ulei de masline si sare de mare grunjoasa. Cartofii se pun doar intr-un singur strat. Se lasa la cuptor timp de 45 min., in acest timp daca observati ca feliile de cartofi raman foarte lipite, puteti mari putin temperatura sau setati programul de ventilare in ultimele 10 min. Cand sunt gata se servesc imediat, cu un sos de iaurt, sau se pot servi ca si garnitura.

Pofta Buna!

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Hasselback" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cartofi Hasselback-0
Cartofi Hasselback-1

COMENTARII (10)

Adinacarla

Adinacarla 1

19.06.2010, 22:56

sigur am sa incerc si eu

Panacris

Panacris 1

15.03.2013, 18:33

babi5

babi5 1

15.03.2013, 18:34

Bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!