Cartofi taranesti (de post)

de lilik in Mancaruri de post, 6 Noi 2012 | 19967 vizualizari

 

sunt ideali in zilele de post cu niste gogonele murate(sau alte muraturi),dar se mai pot pune ca si garnitura langa o friptura buna ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • boia dulce(sau iute,dupa plac)
  • 3-4 rosii
  • patrunjel verde
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti (de post):

Fierbem cartofii cu tot cu coaja pana intra usor furculita in ei,dar sa nu se farame prin oala,apoi scurgem apa de pe ei si ii lasam sa se racoreasca.


Ii curatam de coaja si ii taiem cubulete(sau ii dam pe razatoarea mare).Rosiile le decojim si le taiem bucatele mici.


Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem cu uleiul intr-o cratita sa se rumeneasca,iar cand incepe sa devina maronie punem rosiile si 100 ml apa.Lasam la foc mic pana scade apa,apoi adaugam boia(dupa gust),sare,piper,amestecam si adaugam cartofii fierti.


Ii intoarcem usor cu o lingura de lemn sosul ii coloreaza pe toti,apoi dam deoparte si adaugam patrunjelul tocat.


Sunt grozav de buni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

lilik 1

07.11.2012, 16:30

multumesc frumos tuturor

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:40

Alexandra Elena 1

23.11.2012, 22:41

cartofii astia cu o cana de lapte acru sunt micul dejun perfect

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti cu sos vedeta