Cartofi umpluți

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2014 | 5272 vizualizari

 

Am ”salivat” la rețeta postată de Caroline, http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-umpluti-la-cuptor-64489.html, așa că n-am rezistat tentației. Noroc că au mai rămasa patru cartofi copți la cuptor ( aseară Zmeii au poftit la cartofi copți la cuptor, pentru mine era cam târziu, așa că și i-au copt singuri. Nu prea au fost ei copți bine, așa că erau perfecți ptr rețeta aceasta :D).

 

INGREDIENTE

  • cartofi mai mari 4 bucăți,
  • ceapă roșie 1 bucată,
  • cubulețe de bacon 125 g,
  • parmesan 2-3 linguri,
  • brânză camembert 1 bucată,
  • iaurt grecesc,
  • ceapă chives pentru decor.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluți:

Cartofii se spală, se înțeapă cu furculița și se pun la copt în cuptor cca 25 de minute la 250 grade. Data viitoare voi încerca să coc cartofii la Multicooker. Între timp ceapa curățată și tocată mărunt se pune la prăjit împreună cu baconul. Eu am folosit aparatul Philips Multicooker pentru partea aceasta. Se conectează aparatul la sursa de curent, se setează din meniul, programul FRY, se setează timpul la 10 minute, apoi se închide capacul și se apasă butonul Start.

După ce s-au copt carofii, se scot din cuptor, apoi se taie în două și se scoate miezul cu o linguriță, cu grijă, atât că să rămână coaja intactă. Miezul se amestecă cu ceapa și baconul prăjit, 2-3 linguri de parmesan, până ce se încorporează toate ingredientele. Se umplu bărcuțele de cartofi cu umplutura obținută, se așează în vasul Multicooker-ului, se pune pe fiecare bucată de cartof, câte o bucată de brânză Camembert, apoi se setează aparatul la programul BAKE, timp de gătire 20 de minute, la temperatura de 180 grade. Vă asigur că a fost bătaie pe cartofi! Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluți" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

28.08.2014, 12:11

Rocsi 1

29.08.2014, 20:55

O mare bunatate!

adrian_76 1

04.09.2014, 02:04

Foarte gustosi , dar nu mai spuneti 4 cartofi = 4 portii ca mai sunt si maramureseni care va lauda si la noi 1 potie = .. cit iti ptica binie , 2 , 3 , .. cartofi di-aiestia gustosi ! DOMNU SA VA DEIE SANATATIE !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Snitel in crusta crocanta, la Multicooker