Cartofii matusii Carmen

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2013 | 2683 vizualizari

 

Ei da, chiar asa se numeste reteta! Intr-una din calatoriile noastre in Spania, m-am indragostit atat de mult de bucataria spaniola, si mai ales de "tapas" acele gustari mici si multe, asa cum se gasesc in Grecia "mezedes" incat mi-am cumparat 2 carti de bucate si am inceput sa incerc din retete. Asta e foarte buna! Reusita!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr cartofi
  • 3 bucati de usturoi
  • 100 gr bacon(jambon serrano)
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri faina faina
  • lapte cat cuprinde ptr a deveni sosul mai gros
  • Putina branza rasa(de preferat galbena care se topeste)
  • ulei masline
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofii matusii Carmen:

Curatam cartofii si ii taiem felii nu prea groase, presaram putina sare si ii prajim in foarte mult si fierbinte ulei. Cand sunt pe jumatate prajiti, adaugam usturoiul taiat in felii subtiri si mai prajim pana devin aurii. Ii scoatem si asezam intr-un recipient de lut(sau in pirex). Taiem baconul in felii lunguiete nu prea mari si calim putin apoi ii punem peste cartofi. intre timp preparam sosul bechamel prin topirea untului si adaugam faina. Amestecam bine si punem laptele cate putin amestecand in continu ptr cca 5 min. Mai adaugam putina sare si turnam peste cartofi apoi punem si branza si lasam la cuptor in partea de sus si dam cuptorul la functia de gratar 180C ptr cca 15 min.(daca nu aveti, nu e nici o problema, se poate si in cuptor traditional la foc tare 200C)


Se serveste imediat fierbinte!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofii matusii Carmen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

sebirizescu 1

09.01.2013, 23:23

buni

Doralinda 1

10.01.2013, 00:31

Multumesc!

Doralinda 1

10.01.2013, 00:34

Sebirizescu......Bya, nu esti tu?!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu smantana si muschi afumat