Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan

de AlexTeacher in Sandvisuri, 10 Iun 2015 | 6747 vizualizari

 

Un preparat senzational, care-ti permite o mare libertate de miscare in ceea ce priveste mancarea ramasa cu o zi inainte. Poti sa faci ceva foarte spectaculos si nici nu iti rapeste foarte mult timp. De cand am vazut foile de tacos in market am spus ca trebuie sa fac ceva cu ele, neaparat ! Asta-i cu adevarat o reteta de rasfatat barbatii :)))
Si mai ai timp si de telenovela. Nici n-o sa-si dea seama ca tu o sa-i servesti practic aceeasi mancare pe care i-ai servit-o cu o zi inainte, dar stilizata, cu un gust mult mai bun si un aspect pe masura. Asa ca doamnelor, faceti-va barbatii fericiti !

 

INGREDIENTE

    • Foi tacos – 5 - 6 buc (Gasiti in Carrefour sau Mega la raionul Gourmet)
    • Pui prajit – cca 400 g – 500 g
    • Cous cous – 7-8 linguri
    • Apa fierbinte – 300 ml
    • Unt – 25 g
    • Chilli – 1 buc
    • Usturoi – 1 catel
    • Ceapa – 1 buc
    • Parmezan – 80 g
    • Ulei de masline – 4 linguri
    • Paprika – 1 lingurita
    • Zeama de lamaie – 1 lingurita
    • Coriandru proaspat – 1/2 legatura
    • Sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan:

  • Alegeti puiul de oase si tocati-l marunt;

  • Adaugati 2 linguri de ulei de masline in tigaie;

  • Caliti puiul in tigaie, asezonati dupa gust cu sare, piper si paprika si lasati-l deoparte;

  • Puneti apa fierbinte peste cous cous si lasati-l la inmuiat 2-3 min;

  • Scurgeti excesul de apa si caliti-l in tigaie cu untul, cele 2 linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul taiate cuburi mici in prealabil;

  • Amestecati cous cous-ul cu puiul;

  • Frecati chilli-ul, scoateti-i semintele si taiati-l rondele subtiri;

  • Tocati coriandrul si amestecati-l cu chilli, zeama de lamaie, sare si 2 stropi de ulei de masline;

  • Puneti puiul si cous cous-ul in taco si adaugati putin coriandru cu chilli pe deasupra;

  • Radeti parmezan pe deasupra si introduceti cateva minute in cuptorul incins in prealabil la 180-200 de grade pentru a se gratina - serviti cu un sos Alioli, un sos pikant de rosii sau de branza. Merg de minune !!!

    Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos