Ceafa de porc a la Janet

de janet in Porc, 8 Iul 2010 | 4164 vizualizari

 

Imi place tare mult acest mod de preparare a carnii de porc la gratar!
Gustul dulceag al carnii,cel sarat al branzei si gustul acru de la zeama de lamaie, ii confera carnii un gust deosebit, nu mai este o banala friptura la gratar.
Servita pe un pat de cartofi pai si un pic de patrunjel peste, friptura noastra capata o eleganta aparte la prezentare!

 

INGREDIENTE

  • (pentru o portie):
  • -150 gr.ceafa de porc
  • -40 gr.telemea de oi
  • -10 gr.unt
  • -o lingura de zeama de lamaie
  • -un cartof mai maricel
  • -patrunjel pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc a la Janet:

Carnea o batem un pic cu ciocanul de snitele si o frigem pe gratarul incins cam 5 min. pe fiecare parte.

O scoatem pe o farfurie rezistenta la cuptor.


Peste carne fripta punem telemeaua rasa prin razatoarea cu ochiuri mari, peste telemea punem untul topit si zeama de lamaie.

Punem totul la cuptorul incins pentru 5 min., ca telemeaua sa se topeasca un pic.


Intre timp pregatim cartoful;il curatam de coaja,il taiem felii cit mai subtiri,iar feliile-bastonase. Punem totul intr-un prosop curat, stoarcem bine zeama si ii prajim in ulei incins. Cand sunt gata ii scoatem pe un servetel absorbant.


Luam o farfurie, punem cartofii prajiti rasfirati si peste ei patrunjel tocat.


Cand telemeaua de pe carne a inceput sa se topeasca, scoatem de la cuptor si transferam pe patul de cartofi prajiti. Decoram cu o felie de rosie si preparatul nostru este gata pentru a fi savurat.


Va spun ca este o bunatate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc a la Janet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

09.07.2010, 23:31

ai dreptate , sa transformi banalul in deosebit e granita dintre bucatarie si arta

janet 1

10.07.2010, 11:38

Inca o data ,ma inclin si va multumec pentru aprecieri!

nadina73 1

11.07.2010, 18:30

esti grozava janet 5 furcu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc proaspata si afumata,cartofi si bureti,in vasul roman