Ceafa de porc la gratar cu piure si salata de sezon

de Alexandra Burz in Porc, 28 Iun 2015 | 3433 vizualizari

 

Pentru o cina copioasa :))

 

INGREDIENTE

  • 6 felii ceafa de porc fara os
  • 500 gr cartofi noi
  • 150 ml lapte
  • 100 gr margarina/unt
  • 4 castraveti
  • 3 rosii
  • 1/2 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • otet
  • ulei presat la rece
  • apa
  • patrunjel frunze pt decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la gratar cu piure si salata de sezon:

  • Spalam bine bucatile de carne, le asezonam cu sare si piper, le lasam la marinat pt 1-2 ore.
  • Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare aprox 20-25 minute.
  • Cand sunt fierti strecuram apa....adaugam margarina/untul si laptele.
  • Mixam pana devine pufos si nu mai sunt cartofi nezdrobiti.
  • Carnea o punem pe pe grill aproximativ 20 min intorcandu-se de pe o parte pe alta ca sa nu se arda.
  • Spalam bine si curatam legumele...le taiem corespunzator...adaugam sare...piper...otet si ulei presat la rece dupa gust.
  • Amestecam si decoram
  • Asezam totul pe farfurii...decoram...si savuram :)

POFTA BUNA

TIPS-URI

1

puteti inlocui ceafa de porc cu piept de pui

2

puteti folosi ulei de masline extravirgin

3

in salata puteti adauga ce legume preferati si chiar bucati de telemea sarata

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la gratar cu piure si salata de sezon" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de dovlecei și carne de porc