Chec cu albusuri si nuca

de La Ancuta in Prajituri, 1 Mar 2011 | 2784 vizualizari

 

Daca tot nu am adus un martisor, macar ceva pentru cafeaua de dimineata :). O primavara frumoasa si fericita!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 180 g zahar
  • 90 g nuca macinata
  • 90 g faina
  • 70 g unt topit
  • esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu albusuri si nuca:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea.


Faina o amestecam cu nuca macinata iar untul il topim.


Adaugam 2 linguri de faina cu nuca si omogenizam usor apoi adaugam putin unt topit. Continuam pana incorporam toata faina si untul. La final adaugam esenta de rom.


Aluatul il turnam in tava de chec tapetata cu hartie de copt.


Coacem in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si pudram cu zahar.


Taiem dupa ce se raceste.


Se potriveste perfect cu o ceasca de cafea sau o ciocolata calda :).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu albusuri si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Cris2711 1

03.03.2011, 20:51

iti doresc deasemenea o primavara frumoasa si bucurie in suflet

La Ancuta 1

03.03.2011, 21:52

Cris iti multumesc

adry88 1

11.06.2011, 17:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura catifea