Chec cu albusuri si nuca

de La Ancuta in Prajituri, 1 Mar 2011 | 3035 vizualizari

 

Daca tot nu am adus un martisor, macar ceva pentru cafeaua de dimineata :). O primavara frumoasa si fericita!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 180 g zahar
  • 90 g nuca macinata
  • 90 g faina
  • 70 g unt topit
  • esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu albusuri si nuca:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea.


Faina o amestecam cu nuca macinata iar untul il topim.


Adaugam 2 linguri de faina cu nuca si omogenizam usor apoi adaugam putin unt topit. Continuam pana incorporam toata faina si untul. La final adaugam esenta de rom.


Aluatul il turnam in tava de chec tapetata cu hartie de copt.


Coacem in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si pudram cu zahar.


Taiem dupa ce se raceste.


Se potriveste perfect cu o ceasca de cafea sau o ciocolata calda :).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu albusuri si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Cris2711 1

03.03.2011, 20:51

iti doresc deasemenea o primavara frumoasa si bucurie in suflet

La Ancuta 1

03.03.2011, 21:52

Cris iti multumesc

adry88 1

11.06.2011, 17:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide