Chec cu miere si migdale crocante

de laylalala in Prajituri, 12 Apr 2010 | 3079 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr miere + 4 linguri
  • 50 gr zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 2 oua + 3 albusuri
  • 60 gr fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu miere si migdale crocante:

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de chec.

Intr-un vas, bate untul cu 100 gr miere, zaharul vanilat, scortisoara macinata, coaja rasa si zeama de portocala.Intr-un alt vas, amesteca faina cu biacrbonatul, praful de copt si scortisoara.Adauga aceasta compozitia in cea cu unt si amesteca.Adauga si laptele si amesteca bine.Separa 1 ou, iar intr-un vas bate cele 4 albusuri spuma tare.Adauga la compozitia cu unt oul intreg si galbensul apoi amesteca.Inglobeaza si albusurile batute spuma apoi toarna compozitia in tava pregatita.Presara deasupra checului fulgii de migdale apoi da checul la copt 55 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

Dupa ce s-a copt, scoate checul din cuptor, unge-l cu 2 linguri miere si presara-l cu un praf de sare apoi da-l la copt inca 5 minute.Dupa cele 5 minute, scoate checul din cuptor, stropeste-l cu 2 linguri miere ramasa si lasa-l sa se raceasca apoi serveste-l.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu miere si migdale crocante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

rivka 1

12.04.2010, 21:33

da arata foarte bine si la citirea ingredientelor cred ca e si foarte foarte bun.

nadina73 1

12.04.2010, 22:05

ce bine arata

Rocsi 1

12.04.2010, 22:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

ieri la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:36

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

de Ancutsa 5

ieri la 20:45

Avocado cu ton

ieri la 18:05

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

de RODIMUR 5

pe 14.10 la 23:13

RETETA RECOMANDATA
Chec cu crema de branza si ciocolata - RETETA NR.100