Chec cu piersici

de alba_zori in Dulciuri, 7 Oct 2012 | 2718 vizualizari

 

Un chec foarte pufos si delicat.Am vrut sa fac si eu un chec pentru micul dejun si iata cum mi-a reusit.Am avut si vreo doua piersici si m-am gandit sa le folosesc,chiar foarte bun la gust,va invit la o felioara.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua proaspete
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura cu varf de amidon
  • coaja de la o lamaie rasa
  • un plic de vanilie
  • un plic de praf de copt
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura de lichior de mandarine
  • 2 sau 3 piersici
  • 2 linguri de gem sau dulceata de piersici
  • scortisoara si zahar praf pentru pudrat si fistic daca vrem
  • 2 linguri de apa cu lichior de mandarine si zahar dupa gust pentru sirop.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piersici:

Cel mai simplu si rezultat garantat:


1.Batem bine albusurile cu un strop de zeama de lamaie si cele 4 sau 5 linguri de zahar adaugat in ploaie pana se face o compozitie ca de bezea foarte spumoasa.


2.amestecam galbenusurile cu uleiul de floarea soarelui si pliculetul de vanilie si coaja de lamaie rasa,si adaugam la albusuri amestecand de jos in sus cu grija.


3.dam prin sita faina cu amidonul si praful de copt si amestecam in compozitia de oua,adaugam si o lingura de lichior de mandarine.


4.tapetam o tava de chec cu ulei si faina si asezam cu grija compozitia de chec.


5.pregatim si piersicile,le curatam de coaja,le taiem in doua ca si doua cosulete,le umplem cu dulceata de piersici si le pudram cu scortisoara,le dam prin faina putin si le asezam cu grija in compozitia de chec.


6.pudram iar cu scortisoara si putin zahar tos si fistic apoi lasam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 de minute pana se face coaja colorata.


7.cand e gata se scoate si se lasa la racit,se pudreaza cu zahar pudra si se taie felii apoi se uda cu siropul din lichior de mandarine,zahar si apa,ca la torturi.


Este un chec foarte pufos si moale care nu ar avea nevoie de sirop dar dupa placerea fiecaruia si daca preferati ca si mine mai umed checul va prezint si varianta asta,sper sa va placa cat si mie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Lau 1

07.10.2012, 21:19

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 23:01

lilik 1

08.10.2012, 17:59

grozav...eu aduc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu piersici