Chec cu unt de arahide

de anca_rm in Prajituri, 20 Ian 2017 | 2090 vizualizari

 

Un chec gustos perfect pentru a fi servit langa ceasca de cafea . Eu am folosit un unt de arahide crocant.
Ca la bucatarasi acasa 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de apa
  • 2 linguri unt de arahide
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana faina
  • 1plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 50 gr arahide
  • zeama de la ½ lamaie
  • praf de sare
  • 1/2 lingurita esenta rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu unt de arahide:

Pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit checul cu sirop de zahar, am decis sa il fac si pe acesta la fel. Asa ca, intr-un vas, am topit zaharul in cele 4 linguri de apa si cu zeama de la jumate de lamaie. Lasam siropul sa se raceasca.


Ouale le batem cu un praf de sare si cu putina esenta de rom. Adaugam siropul de zahar si untul de arahide. Omogenizam usor.


Faina impreuna cu praful de copt o adaugam in ploaie si omogenizam bine.


Turnam ¾ din compozitie intr-o tava de chec. In restul de compozitie, punem o lingura de cacao si omogenizam. Pe mijlocul tavii de chec, turnam compozitia cu cacao, iar deasupra presaram arahide intregi.


Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C si coacem pentru 20-30 minute. Inainte de a scoate tava din cuptor, facem testul scobitorii si mai lasati cateva minute, daca scobitoarea nu ramane curata.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

20.01.2017, 21:31

Delicios!

Dulciuri cu Georgiana 1

21.01.2017, 09:42

Imi place !

oanapl 1

25.01.2017, 17:33

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Măduvă de struț coaptă

ieri la 21:08

Chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure

de oanapl 7

ieri la 17:25

Supa crema de sfecla

de oanapl 7

ieri la 16:56

Biscuiti cu scortisoara

ieri la 09:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Măduvă de struț coaptă

ieri la 21:08

Chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure

de oanapl 7

ieri la 17:25

Supa crema de sfecla

de oanapl 7

ieri la 16:56

Biscuiti cu scortisoara

ieri la 09:23

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti din turta dulce (Gingerbread cookies)