Chec cu unt de arahide

de anca_rm in Prajituri, 20 Ian 2017 | 550 vizualizari

 

Un chec gustos perfect pentru a fi servit langa ceasca de cafea . Eu am folosit un unt de arahide crocant.
Ca la bucatarasi acasa 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de apa
  • 2 linguri unt de arahide
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana faina
  • 1plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 50 gr arahide
  • zeama de la ½ lamaie
  • praf de sare
  • 1/2 lingurita esenta rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu unt de arahide:

Pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit checul cu sirop de zahar, am decis sa il fac si pe acesta la fel. Asa ca, intr-un vas, am topit zaharul in cele 4 linguri de apa si cu zeama de la jumate de lamaie. Lasam siropul sa se raceasca.


Ouale le batem cu un praf de sare si cu putina esenta de rom. Adaugam siropul de zahar si untul de arahide. Omogenizam usor.


Faina impreuna cu praful de copt o adaugam in ploaie si omogenizam bine.


Turnam ¾ din compozitie intr-o tava de chec. In restul de compozitie, punem o lingura de cacao si omogenizam. Pe mijlocul tavii de chec, turnam compozitia cu cacao, iar deasupra presaram arahide intregi.


Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C si coacem pentru 20-30 minute. Inainte de a scoate tava din cuptor, facem testul scobitorii si mai lasati cateva minute, daca scobitoarea nu ramane curata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

20.01.2017, 21:31

Delicios!

GeorgiG 1

21.01.2017, 09:42

Imi place !

oanapl 1

25.01.2017, 17:33

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ora 12"