Chec cu visine

de diaconta in Prajituri, 10 Iul 2016 | 1660 vizualizari

 

Pentru că ieri am cumpărat de la piaţă vişine,o parte le-am făcut dulceaţă,iar celelalte le-am pus în borcane pentru prăjituri,reţeta o găsiţi aici,nu m-am putut abţine să nu pregătesc şi un chec delicios cu multe vişine.
După zmeură,vişinele ocupă locul doi în topul preferinţelor mele,iar vişinele astea în sirop sunt atât de tentante că aş putea mânca fără să mă opresc.
La fel de minunată este şi dulceaţa de vişine,care pe lângă culoarea superbă are un gust irezistibil.Găsiţi pe blog reţeta şi pentru dulceaţa de vişine.
Eu am avut prea multa compoziţie pentru tava de chec,aşa că am folosit şi  o tava cu diametrul de 19cm.
Dacă vreţi doar un chec,folosiţi doar 4 oua şi o cana şi jumătate de făină.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • O cana cu zahar(cana de 200 ml)
  • ¾ cana cu lapte completata cu ulei(aceeasi cana de 200 ml)
  • 2 cani faina(cana de 200 ml)
  • Sare
  • Vanilie Coaja de lamâie 400 g vişine pentru prajituri scurse de sirop 1 plic zahar vanilat cu scorţişoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine:

Am separat albusurile de galbenusurile oualor.


Am mixat spuma tare albusurile,cu un praf de sare.


Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit,apoi am adaugat treptat laptele cu uleiul si faina.


Dupa aceasta am încorporat foarte uşor albusurile.


La final am pus si aromele.


In tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina,am pus un strat de vişine si am presarat zaharul vanilat cu scorţişoara,apoi am turnat deasupra aluatul obtinut.


Am pus checul la cuptor la 200 de grade,iar dupa 15 minute,am redus temperature la 180 de grade.Am mai lasat 25 de minute,dar este util sa verificati cu o scobitoare daca este copt.


Am lasat sa se racoreasca putin,apoi l-am rasturnat pe un platou.


Initial am vrut sa pun o glazura acrisoara din zahar si lamâie,dar apoi am zis ca nu vreau sa “ conturb” gustul delicios de vişine.




S-aveţi poftă !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

dantes 1

13.07.2016, 06:24

Super!

Lau 1

13.07.2016, 12:22

RuxyRux 1

31.07.2016, 22:51

Perfect!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Chec la tava cu visine