Chec din albusuri

de Panacris in Prajituri, 25 Apr 2012 | 1239 vizualizari

 

Un dulce bun si rapid atunci cand se aduna multe albusuri.

 

INGREDIENTE

  • albusuri de ou 14 bucati,
  • zahar tos 14 linguri,
  • faina alba de grau 14 linguri,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coaja de lamaie,
  • stafide aurii 100 g.,
  • ciocolata neagra 100 g.,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Albusurile se bat energic cu un praf de sare, zaharul vanilinat si zaharul tos. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca usor pana se inglobeaza faina. Se adauga stafidele si ciociolata bucatele in aluat, amestecandu-se usor. Se toarna aluatul intr-o tava de chec tapetata cu foaie de pergament si se introduce in cuptor preincins, cca. 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce trece testul cu scobitoarea se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma. La servire se presara zahar pudra vanilinat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec din albusuri-0
Chec din albusuri-1
Chec din albusuri-2
Chec din albusuri-3
Chec din albusuri-4
Chec din albusuri-5
Chec din albusuri-6
Chec din albusuri-7
Chec din albusuri-8

COMENTARII (17)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.04.2012, 18:53

iri_iri

iri_iri 1

25.04.2012, 21:43

si cu galbenusurile de la atatea oua ce sa fac?

Panacris

Panacris 1

26.04.2012, 08:30

Iri, pai, galbenusurile se presupune ca le/ai folosit la maioneza, cozonac, crema fiarta etc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!