Chec din albusuri

de Panacris in Prajituri, 25 Apr 2012 | 1313 vizualizari

 

Un dulce bun si rapid atunci cand se aduna multe albusuri.

 

INGREDIENTE

  • albusuri de ou 14 bucati,
  • zahar tos 14 linguri,
  • faina alba de grau 14 linguri,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coaja de lamaie,
  • stafide aurii 100 g.,
  • ciocolata neagra 100 g.,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Albusurile se bat energic cu un praf de sare, zaharul vanilinat si zaharul tos. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca usor pana se inglobeaza faina. Se adauga stafidele si ciociolata bucatele in aluat, amestecandu-se usor. Se toarna aluatul intr-o tava de chec tapetata cu foaie de pergament si se introduce in cuptor preincins, cca. 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce trece testul cu scobitoarea se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma. La servire se presara zahar pudra vanilinat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

25.04.2012, 18:53

iri_iri 1

25.04.2012, 21:43

si cu galbenusurile de la atatea oua ce sa fac?

Panacris 1

26.04.2012, 08:30

Iri, pai, galbenusurile se presupune ca le/ai folosit la maioneza, cozonac, crema fiarta etc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca (din albusuri)