Chec din ciuperci

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2010 | 6536 vizualizari

 

Gustos si hranitor pentru mic dejun sau cina.

 

INGREDIENTE

  • 1kg ciuperci proaspete
  • 3 cepe rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 fir de praz (doar partea verde)
  • 1 legatura frunze de telina
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • 50g cascaval ras
  • 50g unt
  • 200ml smantana
  • 200g branza de burduf
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • sare si piper  
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din ciuperci:

Taiem ceapa marunt, zdrobim usturoiul, maruntim frunzele de praz si calim totul intr-o tigaie cu ulei, cam 2 minute, dupa care adaugam ciupercile spalate si taiate felii. Condimentam cu sare si piper, punem un capac si lasam la foc mic pana scade toata apa lasata de ciuperci, apoi tragem tigaia deoparte.

Intre timp ungem cu unt forma in care vom coace checul si o tapetam cu 1 lingura pesmet.

Dupa ce s-au racit putin ciupercile, adaugam 3 linguri pesmet, branza de burduf maruntita, smantana, galbenusurile, faina, verdeata tocata marunt si amestecam totul bine si mai condimentam daca este nevoie. Batem albusurile spuma si le amestecam usor in compozitie. Rasturnam totul in forma, deasupra presaram cascavalul si introducem tava in cuptor pentru 80 de minte la foc mediu. Cand s-a format crusta maronie deasupra, ar trebui sa fie gata, dar pentru a fi siguri de acest lucru , testam checul cu un bat de frigarue.

Rasturnam tava, cu crusta in jos, pe o tava sau platou si se feliaza cand s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

lia maria 1

20.03.2010, 15:09

Succes rivca, , sa-mi spui cum ti-a iesit

liana_geicu 1

21.03.2010, 20:18

Ce bine arata, si e clar ca este si bun!

Panacris 1

08.06.2013, 13:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Frittata cu legume si prosciutto crudo