Chec din ciuperci

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2010 | 3119 vizualizari

 

Gustos si hranitor pentru mic dejun sau cina.

 

INGREDIENTE

  • 1kg ciuperci proaspete
  • 3 cepe rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 fir de praz (doar partea verde)
  • 1 legatura frunze de telina
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • 50g cascaval ras
  • 50g unt
  • 200ml smantana
  • 200g branza de burduf
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • sare si piper  
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din ciuperci:

Taiem ceapa marunt, zdrobim usturoiul, maruntim frunzele de praz si calim totul intr-o tigaie cu ulei, cam 2 minute, dupa care adaugam ciupercile spalate si taiate felii. Condimentam cu sare si piper, punem un capac si lasam la foc mic pana scade toata apa lasata de ciuperci, apoi tragem tigaia deoparte.

Intre timp ungem cu unt forma in care vom coace checul si o tapetam cu 1 lingura pesmet.

Dupa ce s-au racit putin ciupercile, adaugam 3 linguri pesmet, branza de burduf maruntita, smantana, galbenusurile, faina, verdeata tocata marunt si amestecam totul bine si mai condimentam daca este nevoie. Batem albusurile spuma si le amestecam usor in compozitie. Rasturnam totul in forma, deasupra presaram cascavalul si introducem tava in cuptor pentru 80 de minte la foc mediu. Cand s-a format crusta maronie deasupra, ar trebui sa fie gata, dar pentru a fi siguri de acest lucru , testam checul cu un bat de frigarue.

Rasturnam tava, cu crusta in jos, pe o tava sau platou si se feliaza cand s-a racit.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec din ciuperci-0
Chec din ciuperci-1
Chec din ciuperci-2
Chec din ciuperci-3
Chec din ciuperci-4
Chec din ciuperci-5
Chec din ciuperci-6
Chec din ciuperci-7
Chec din ciuperci-8
Chec din ciuperci-9
Chec din ciuperci-10
Chec din ciuperci-11

COMENTARII (10)

lia maria

lia maria 1

20.03.2010, 15:09

Succes rivca, , sa-mi spui cum ti-a iesit

liana_geicu

liana_geicu 1

21.03.2010, 20:18

Ce bine arata, si e clar ca este si bun!

Panacris

Panacris 1

08.06.2013, 13:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!