Chec pufos cu zmeura

de papabundetot in Prajituri, 14 Aug 2013 | 4970 vizualizari

 

Avand acum timp in aceste zile de concediu,ador sa merg in piata printre tarabe,sa vad ce mai vinde lumea si daca gasesc ceva care sa ma inspire sa cumpar si astfel sa creez preparate delicioase. Am gasit de data aceasta zmeura,arata foarte bine asa ca am luat si eu si pe drumul spre casa incercam sa imi imaginez ce voi face cu ea. M-am gandit la un chec pufos,dupa o reteta pe care am mai facut-o si alta data dar putin altfel,asa ca mi s-a parut o idee buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 cana zahar tos
  • 1 1/2 cana faina alba
  • 2 praf de copt
  • 3 zahar vanilat (se poate pune si mai putin)
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 7 oua
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri apa
  • 2 pahare mari cu zmeura
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu zmeura:

Apa si zaharul se pun intr-o oala pe foc pana cand se formeaza un sirop consistent.Intre timp separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam peste ele siropul de zahar,fierbinte si amestecam sa se omogenizeze compozitia,se adauga apoi galbenusurile,zaharul vanilat (daca nu l-ati pus deja in sirop), coaja de lamaie (se poate si esenta daca nu aveti lamaie proaspata) uleiul si la urma faina in care am adaugat praful de copt.Am pastrat cateva bucati de zmeura si restul le-am pus in o parte de  compozitie si am amestecat cu blenderul pentru a le zdrobi. Apoi am pus aluatul fara zmeura in tava de chec (sau orice alta tava) tapetata cu faina si ulei,si deasupra am adaugat aluatul amestecat cu zmeura. La final am pus peste aluat si bucatile de zmeura pastrate intregi si am dat totul la cuptor pentru aproximativ 40 minute,am facut apoi testul cu scobitoarea si cand aluatul s-a copt am scos tavile din cuptor si am lasat checul la racit.

A fost un chec gustos si …deosebit de aromat datorita zmeurei

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu model