Cheesecake

de ionix in Prajituri, 7 Sep 2010 | 3843 vizualizari

 

mena, este expirata si asta :)) nu Mena... si prajitura e expirata :))

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 1/2 pahar zahar
  • 3 oua
  • circa 200 g faina
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura bircabonat stins cu zeama de lamaie
  • esenta de rom
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 6 linguri cu cacao dupa gust
: pentru crema de branza:
  • 1 kg branza scoapta de vaci
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 100 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
  • 4-5 linguri cu faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:


preparare aluat:


Separam albusurile de galbenusuri, sa fie la temperature camerei ouale.


Untul lasat la temperatura camerei se freaca cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi le adaugam peste galbenusuri, putin cate putin.


Treptat, adaugam faina alternand cu laptele si amestecam de jos in sus.


Se adauga bicarbonatul si esenta de rom, amestecand tot de jos in sus.


Punem putin din aluat intr-un vas si-l amestecam cu cacaoa. Aluatul de cacao il punem peste restul aluatului si amestecam bine de jos in sus.


Consistenta aluatului trebuie sa fie mai groasa ca cea a checului, ca o smantana.



preparare crema:


Amestecam cu mixerul branza cu ouale si cu coaja de lamaie.


Untul il frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.


Peste unt turnam, putin cate putin, amestecul de branza si faina.


Mixam bine pana cand devine foarte cremoasa.



Intr-o tava mai inalta asezam hartie de copt, punem ½ din aluat apoi punem crema de branza si iar aluat.


Lasa la cuptor la foc mediu, in partea de sus a cuptorului, pana cand se coace foaia de deasupra, se face testul cu scobitoarea.


La inceput o sa para prea moale daca o taiati. Asteptati sa se raceasca putin si apoi o taiati. Pudrati zahar sau nuca de cocos deasupra.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

maria_claudia 1

08.09.2010, 22:13

emigabri 1

25.01.2012, 22:05

mi-a iesit super,frageda si aromata.fff buna

ionix 1

29.01.2012, 12:53

Emigabri, ma bucur ca ti-a iesit si ca ti-a placut.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură televizor