Cheesecake (copt) cu vanilie si caramel

de -Licurici- in Dulciuri, 20 Apr 2016 | 601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 250g biscuiti cu cacao;
    • 100 g unt.
  • Pentru umplutura:
    • 500 g mascarpone;
    • 150 g smantana pentru frisca;
    • 150 g zahar;
    • 3 oua;
    • 2 pliculete zahar vanilinat Dr. Oetker;
    • o ligurita extract de vanilie Dr.Oetker;
    • zeama de la o jumatate de lamaie.
  • Pentru caramel:
    • 150 g zahar;
    • 200 ml frisca lichida;
    • 50 g unt.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake (copt) cu vanilie si caramel:

1. Se zdrobesc biscuitii, se amesteca cu untul topit, apoi se pun intr-o forma de tort cu peretii detasabili, de 22cm diametru.


2. Se preseaza bine, apoi se baga la cuptor pentru 5-7min.


3. Pentru crema, se mixeaza mascarponele cu zaharul (se pune cate putin si se mixeaza la viteza mica), apoi se adauga smantana, ouale (unul cate unul), zaharul vanilinat, extractul de vanilie si zeama de lamaie.


4. Crema se toarna peste blatul de biscuiti si se baga in cuptor pentru o ora, la temperatura mica.


5. Se lasa sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa, apoi se baga la frigider si se lasa peste noapte.


6. Pentru caramel, se topeste zaharul, apoi se adauga frisca lichida, putin cate putin, se lasa pe foc cateva minute, amestecand continuu. La final se pune untul si se incorporeaza.


7. Se toarna sosul caramel peste cheesecake si se lasa la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake (copt) cu vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Aletta 1

23.05.2016, 11:55

wowww

dantes 1

24.05.2016, 06:42

Delicios!

-Licurici- 1

24.05.2016, 07:54

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inimioare de jeleu - Reteta video