Cheesecake cu fructe de padure

de silvi0ara in Prajituri, 24 Mar 2010 | 7495 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 275 g biscuit digestiv (eu am folosit petit beurre asa ca nu am mai adaugat zahar)
  •  100g zahar
  • 130g unt
  • Pentru crema:
  •  300g iaurt cremos
  •  300g crema Mascarpone
  • 150g smantana
  •  5 linguri zahar
  •  2 lingurite zeama de lamiae
  •  2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml frisca lichida
  •  2 plicuri gelatin
  • 4-5 linguri zahar pentru frisca
  •  Amestecul de fructe:
  • 500g afine,dezghetate daca au fost congelate
  • 300g visine fara sanburi,dezghetate daca au fost congelate
  • 5 linguri zahar
  •  6 linguri apa
  • 3 lingurite amidon de porumb
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu fructe de padure:

Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuiti maruntiti cu untul topit si zaharul(daca folositi biscuit dulci,nu mai adaugati zaharul) si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem blatul de biscuiti timp de 10 minute.Se lasa la racit si intre timp pregatim umplutura:

Umplutura:

Se pune gelatina la innmuiat in 6 linguri apa rece.Si se pocedeaza conform instructiunilor de pe pachet.

Se amesteca crema mascarpone cu zaharul,apoi se adauga iaurtul ,smantana,vanilia si zeama de lamaieIn continuare se adauga gelatina topita,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine cu zaharul.Se amesteca usor de jos in sus.Se toarna amestecul peste blat si se lasa la frigider pana se intareste bine.Intre timp pregatim fructele.

Se pun intr-o craticiara afinele si visinile,zaharul si cele 6 linguri de apa.Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5-10 minute,pana ce zaharul s-a dizolvat bine.Amidonul se amesteca cu 1 lingura de apa rece si se toarna peste fructe si se mai fierbe pana ce amestecul s-a ingrosat.Se lasa sa se raceasca bine.

Se scoate prajitura cu branza din forma,se muta pe un platou si se toarna fructele cu lingura pe deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (11)

adasev12 1

06.10.2010, 21:02

imi place...mai e o portie si pt mine?

silvi0ara 1

07.10.2010, 10:16

Cristinne,eu folosesc o forma cu fundul detasabil,merge usor.Daca nu ai,poti pune o folie de plastic,pui in ea blatul si compozitia,apoi dupa ce se intareste bine scoti folia cu tot cu prajitura,transferi pe un platou si apoi tragi usor folia afara de sub prajitura.

silvi0ara 1

07.10.2010, 10:17

adasev12,nu mai este de mult,dar cum fac din nou prima felie e pentru tine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert sufleu de branza cu capsuni