Cheesecake cu jeleu de gutui

de Andra_Constantinescu in Retete Montare D’oro, 4 Dec 2018 | 411 vizualizari

 

Mi-a facut cu ochiul cheesecake-ul Oanei si il aveam in plan de mult timp, asa ca l-am pregatit, in felul meu, pentru concursul Montare d'oro intrucat gutuile sunt fructe care se pot pastra si pe timpul iernii in camara.
Este un tort care poate fi servit si de Craciun impreuna cu familia, iar mirosul de scortisoara va imparfuma casa in timpul pregatirii lui, cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 450 g biscuiti vanilati
  • 150 g unt topit
  • Crema:
  • 700 g branza pufoasa cu smantana
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 20 g zahar pudra vanilat
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida Montare d'oro
  • 1 plic de 10 g gelatina
  • 100 ml apa rece
  • Jeleu:
  • 1 kg gutui curatate de coaja si seminte
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 300 ml apa
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 plic de 10 g gelatina
  • 100 ml apa
  • Diametru inel: 27 cm
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de gutui:

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie, se amesteca cu untul topit (se framanta cu mana), apoi se aseaza pe un platou unde a fost pus un inel de la o tava detasabila pentru tort. Se da blatul la rece.


Se incepe pregatirea cremei.


Se pune o cratita cu apa la foc.


Gelatina se pune intr-un castron si se hidrateaza cu 100 ml apa.


Intr-un vas se mixeaza branza cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie.


Intr-un alt vas se mixeaza frisca.


Se pune castronul cu gelatina in apa fierbinte din cratita si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida.


Peste compozitia cu branza se adauga frisca batuta si gelatina lichida si se omogenizeaza totul. Crema astfel obtinuta se pune peste blatul de biscuiti si se da la rece din nou.


Gutuile se curata de coaja si seminte, se spala si se taie cubulete. Se fierb cu zaharul, apa si batonul de scortisoara. Cat sunt inca intregi, se opresc cateva cubulete de gutui fierte si se dau deoparte. Restul se fierb pana cand scade zeama. Se lasa apoi sa se raceasca.


Gelatina se pune intr-un castron si se hidrateaza cu 100 ml apa.


Se maruntesc gutuile cu ajutorul unui mixer vertical.


Se pune castronul cu gelatina in apa fierbinte din cratita si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida.


Piureul de gutui se amesteca cu gelatina lichida, apoi se toarna peste crema de branza. In mijlocul tortului se pun cubuletele de gutui pastrate, apoi se da tortul la rece.


Cel mai bine se taie a doua zi, dupa ce se indeparteaza inelul detasabil.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Gherca Daniela 1

07.12.2018, 10:57

foarte frumos si gustos!

dantes 1

07.12.2018, 13:12

Super!

RuxyRux 1

12.12.2018, 23:17

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu frisca, cappuccino si banane