Cheesecake cu lamaie si zmeura

de deyutzky in Prajituri, 25 Apr 2014 | 6653 vizualizari

 

De data aceasta am vrut sa incerc blatul pentru tarte al Timeei, a iesit delicios! Multumesc! :*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 230-240 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura zahar pudra
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 varf de cutit de sare
  • Crema:
  • 500 g branza de vaci dulce
  • 400 g smantana
  • 250 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 oua
  • zmeura congelata sau proaspata
  • frunze de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lamaie si zmeura:

Blat:


Amestecam untul cu zaharul si cu sarea.


Punem oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de la 1/2 lamaie.


Adaugam treptat faina si amestecam, iar apoi incepem sa framantam aluatul cu mainile. Daca vi se pare lipicios mai adaugati putina faina pana cand acesta nu se mai lipeste de maini.


Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1 ora sau pentru 20-30 minute la congelator (in cazul in care va grabiti).


Scoatem aluatul si il intindem cu sucitorul intr-o foaie rotunda subtire pe care o vom pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.


Intepam blatul cu o furculita din loc in loc si il umplem cu crema: mixam intr-un bol branza de vaci cu zaharul dupa care adaugam smantana.


Adaugam pe rand ouale amestecand cu un tel, iar la sfarsit punem zeama de lamaie si esenta si amestecam pana la omogenizare.


Turnam crema peste blatul din tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox 1 ora la foc mic.


Cand crema are deasupra o pelicula lucioasa (este legata) se inchide focul si se lasa la racit in cuptor.


Dupa ce s-a racit se transfera pe un platou, se orneaza cu zmeura si frunze de menta si se pastreaza la frigider.


Va invit la desert! <3


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

dantes 1

30.07.2015, 07:41

Delicios!

Panacris 1

31.07.2015, 14:14

deyutzky 1

31.07.2015, 19:17

multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu zmeura