De ce nu si cu ciocolata?! Minunat a iesit! Iar combinatia cu capsuni si frunze de menta, e nemaipomenita, se potriveste perfect!!!!
Amestecati intr-un vas biscuitii (care in prealabil i-ati macinat in blender) cu untul si si intindeti apoi intr-o forma cu diametrul 20 cm. Puneti foile de gelatina intr-un vas cu apa rece la inmuiat apoi stoarceti de apa si amestecati gelatina cu 3-4 linguri de apa fiarta. Bateti la mixer crema de branza cu zaharul, adaugati apoi gelatina topita si smantana batuta.
Puneti si ciocolata topita si mai amestecati pana se omogenizeaza. Intindeti crema peste stratul de biscuiti si puneti tortul in frigider ptr cca 4 ore.
Dupa ce s-a racit bine, treceti un cutit de jur imprejurul tavii(e indicat sa folositi un cerc fara fund, si sa asezati stratul de biscuiti direct pe o tava ca atunci cand desfaceti, sa va ramana frumos, ptr ca nu veti putea muta tortul apoi!) si scoateti cercul.
Decorati cu jumatati de capsuni si frunzulite de menta.
1
Eu nu am avut aceasta branza si am inlocuit cu jumatate de cantitate mascarpone si jumatate cu o branza crema mai acrisoara. Da un gust minunat!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro