Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Pentru ca anul asta, in ciuda secetei s-au facut foarte multe, am cautat diverse moduri de a le conserva. Bulion galben am facut, amestec cu ardei am facut. Am vazut aceascta reteta la bucataras Ianculubita si am zis sa incerc si asa... deci m-am pus pe treaba, adica cules si pregatit cherry la borcan, ca la iarna merge-un sos la friptura....
Daca e sa o luam cu inceputul, punem semintele-n pamant sa facem rasad. Rasad pe care-l mutam in gradina si avem grija sa fie sapat, udat , legat si copilit la timp.
Apoi sa asteptam rabdatori sa se coaca, sa le putem culege si conserva.
Dupa ce le-am cules le alegem pe cele sanatoase, le spalam si le asezam in borcane de 800 g, apoi adaugam o lingurita de sare, acoperim cu apa, punem capacul si asezam borcanele in cratita cu apa sa le fierbem la aburi. Fierbem cca 1 ora, apoi asezam borcanele sub o patura si le lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit le depozitam in camara, iar la iarna cand vrem s afacem un sos la fripturta sau sa punem rosii la o ciorbita, desfacem borcanul, decojim rosiile si apoi le folosim la ce ne trebuie.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult