Chifle cu branza si cartofi

de merisor in Piine, 10 Mar 2015 | 4439 vizualizari

 

Nu pot sa va spun decat ca au iesit niste pufosenii care au disparut imediat din vas, cu toate ca i-am avertizat sa nu le consume prea calde ca s-ar putea sa nu pice bine la stomac . Nu ma asculta nimeni in casa asta.... :))))))

 

INGREDIENTE

Pentru prepararea cartofilor:

  • 2 cartofi medii
  • apa cat sa fie acoperiti
  • 1 lingurita sare
  • 25 gr unt

Pentru aluat:

  • 40 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • piureul de cartofi rezultat
  • 1 lingura smantana
  • 250 ml zeama in care au fiert cartofii
  • 150 gr branza telemea, veche
  • aprox. 700 gr faina

In plus:

  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
  • seminte de susan
  • putin ulei de masline
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu branza si cartofi:

Preparam mai intai un piure obisnuit de cartofi.

Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, plus o lingurita de sare.


Ii lasam sa fiarba pana se faramiteaza, inlaturand pe parcurs spuma care se formeaza deasupra.


Apoi, scurgem bine zeama, adaugam untul si ii pasam bine.


Ii lasam sa se raceasca usor.


Frecam intr-un bol drojdia cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam 250 ml din zeama calduta, in care au fiert cartofii si o mana de faina.


Omogenizam maiaua si o lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul.


Adaugam peste cartofii usor raciti smantana si branza data pe razatoare, apoi maiaua crescuta, amestecam bine totul si incepem sa incorporam treptat faina.


Framantam un aluat, nu prea tare, pe care il lasam la crescut 35-40 de minute, dupa care formam, cu mainile unse cu ulei de masline, niste bile cat mingea de tenis, pe care le asezam intr-o forma termorezistenta.


Le mai lasam la crescut maxim 15 minute, dupa care le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presaram susan peste ele.


Coacem chiflele la 180 de grade pentru 40 de minute.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Recomand sa nu se rupa fierbinti pentru ca vor lasa senzatia de necopt la interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Lau 1

11.03.2015, 14:03

Geanina87 1

11.03.2015, 22:12

roxana_simona 1

15.03.2015, 16:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza, kefir si seminte de dovleac