Paine cu seminte

de cristeena20 in Piine, 18 Ian 2016 | 1112 vizualizari

 

Fac pentru prima data paine si am fost foarte incantata de rezultat. Va recomand aceasta paine hranitoare si sanatoasa, care se face foarte simplu.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina cu seminte (speciala pentru acest tip de paine)
  • 300 gr apa calda
  • 20 gr drojdie proaspata
  • sare grunjoasa
  • 100 gr seminte diferite
  • faina pentru forma
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte:

Amestecam drojdia cu apa calduta ; faina o punem intr-un bol si o amestecam cu seminte. eu am folosit de in, susan, floarea soarelui, de dovleac). Amestecam usor cu apa amestecata cu drojdia si framantam putin pana se omogenizeaza. Lasam acoperit aluatul la loc cald si ferit de curent cca 1,5 ora.


Cand aluatul a crescut frumos, il turnam pe o scandura si il modelam sa intre in forma de paine (sau puteti modela chifle). Eu am facut de ambele si ambele au iesit foarte bune.


Deci aati pus aluatul in forma si presarati cu seminte seasupra.


Intre timp incingeti cuptorul la 180 grade si punem dedesupt un vas cu apa sa fiarba.


Acoperim painea cu aluminiu, s anu se arda semintele si dam la cuptor pt cca 20 minute. Atentie, chiflele nu se acopera, doar painea in forma. Dupa 20 minute, chiflele sunt gata, dar painea in forma se mai lasa inca 15 minute , descoperita de data asta sa se rumeneasca furmos. Trebuie sa lasati pana se coace bine si in interior.


Iese foarte buna, satioasa si savuroasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

cristeena20 1

19.01.2016, 00:28

va multumesc

Bya Ralu 1

19.01.2016, 14:55

miki_a 1

21.01.2016, 00:28

Foarte frumoasa ti-a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Naut cu spanac si oua
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza rolls

ieri la 21:45

Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 19:37

Desert tort cu crema Kinder Bueno

de Meea 4

ieri la 19:15

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala si seminte