Paine cu seminte

de cristeena20 in Piine, 18 Ian 2016 | 4335 vizualizari

 

Fac pentru prima data paine si am fost foarte incantata de rezultat. Va recomand aceasta paine hranitoare si sanatoasa, care se face foarte simplu.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina cu seminte (speciala pentru acest tip de paine)
  • 300 gr apa calda
  • 20 gr drojdie proaspata
  • sare grunjoasa
  • 100 gr seminte diferite
  • faina pentru forma
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte:

Amestecam drojdia cu apa calduta ; faina o punem intr-un bol si o amestecam cu seminte. eu am folosit de in, susan, floarea soarelui, de dovleac). Amestecam usor cu apa amestecata cu drojdia si framantam putin pana se omogenizeaza. Lasam acoperit aluatul la loc cald si ferit de curent cca 1,5 ora.

Cand aluatul a crescut frumos, il turnam pe o scandura si il modelam sa intre in forma de paine (sau puteti modela chifle). Eu am facut de ambele  si ambele au iesit foarte bune. 

Deci aati pus aluatul in forma si presarati cu seminte seasupra.

Intre timp incingeti cuptorul la 180 grade si punem dedesupt un vas cu apa sa fiarba. 

Acoperim painea cu aluminiu, s anu se arda semintele si dam la cuptor pt cca 20 minute. Atentie, chiflele nu se acopera, doar painea in forma. Dupa 20 minute, chiflele sunt gata, dar painea in forma se mai lasa inca 15 minute , descoperita de data asta sa se rumeneasca furmos. Trebuie sa lasati pana se coace bine si in interior.

Iese foarte buna, satioasa si savuroasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte in oala de lut--reteta fara gluten