Chiftele

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 28 Apr 2012 | 6776 vizualizari

 

La cererea fiului meu, satul de parjoale moldovenesti, am facut chiftele" ca la capitala" cum faceam inainta sa "cunosc" Moldova. Cu paine calda pe vatra au fost o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata amestec
  • 2 oua
  • 3 felii paine
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri faina
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele:

Painea se imoaie in apa si se stoarce bine bine.


Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica.


Mararul se toaca marunt.


Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu cele 2 oua.


Se pune sare si piper dupa gust.


Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.


Cu mainile infainate se formeaza chiftele.


Chiftelele se prajesc in ulei incins pe ambele parti la foc potrivit.


Cand sunt rumenite se scot pe hartie absorbanta.


Chiftelele bune calde sau reci, simple cu mustar, sau cu garnitura si muraturi.


Noi am servit chiftele cu paine calda si mustar.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

puteti adauga in compozitia de chiftele si patrunjel verde, tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

MotanLaOale 1

29.04.2012, 22:36

mena29 1

30.04.2012, 19:19

ce mult imi plac!

MotanLaOale 1

30.04.2012, 20:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Chiftele marinate cu piure