Chiftele de cartofi cu mancare de spanac

de Valclaudia in Mancaruri de post, 9 Mar 2014 | 7643 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chiftele de cartofi cu soia:

  • 1 plic granule de soia
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri hrisca
  • 1 ceapa portivita
  • 3 linguri faina
  • sare si piper dupa gust
  • marar uscat
  • ulei pentru prajit

Mancare de spanac:

  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri de ulei
  • 500-700 gr. spanac proaspat sau o punca de spanac congelat (am folosit eu)
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie pasta de rosii
  • usturoi granulat (1 lingurita)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de cartofi cu mancare de spanac:

Mancarea de spanac:

Curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt.

O punem cca 5 minute la calit in ulei, saram, piperam si adaugam spanacul decongelat (sau daca folosim spanac proaspat il spalam, tocam, fierbem cca 10 min in apa cu sare).

Adaugam pasta de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa. Lafinal adaugam usturoi granulat dupa gust.

Chiftelele:

Fierbem cartofii in coaja. Ii curatam, ii dam pe razatoarea fina.

Fierbem granulele de soia impreuna cu hrisca in apa cu sare (cat sa le acopere).

Amestecam in continuu pana scade toata apa, dam craticioara deoparte pana se racoreste putin amestecul obtinut.

Adaugam acest amestec peste cartofii fierti si dati pe razatoare, punem 3 linguri de faina, ceapa data pe razatoare sau trecuta prin robot si stoarsa de zeama.

Amestecam totul foarte bine, adaugam marar uscat, incingem ulei intr-o tigaie,modelam intre palme chiftelutele dupa marimea dorita si le prajim pe ambele parti pana devin aramii.

Servim chiftelutele cu mancare de spanac.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de cartofi cu mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac ca la mama acasa