Chiftele (piftele)

de kamy in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2010 | 31843 vizualizari

 

Nu am stiut niciodata care-i denumirea corecta.La noi le spune chiftele...in fine...bune sa fie.Pentru ca sotul si-a anuntat azi vizita pe la noi,m-am gandit sa-l surprind ...placut,facandu-i ce-i place mai mult si mai mult(in afara de ciorba de burta)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.carne tocata amestec(porc+vita)
  • 3 oua
  • 1 capatana mare si mai bine de usturoi
  • 1 felie franzela(nu proaspata)
  • 2 cartofi mici
  • patrunjel sau marar frunze
  • lapte(pentru inmuiat franzela)
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele (piftele):

Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte,am curatat usturoiul,cartofii,am taiat patrunjelul marunt,am batut ouale bine.

Carnea am pus-o intr-un castron si am adaugat usturoiul pisat,franzela stoarsa bine si data pe razatoarea mica(eu nu mai murdaresc masina de tocat pt. cantitati asa mici)cartofii dati pe razatoarea mica,verdeata,ouale,sare,piper si am amestecat cu mana bine.Am gustat si am mai adaugat sare dupa care am bagat amestecul in frigider pentru o ora.

Tigaia de teflon am pus-o pe foc,cand s-a incins am adaugat ulei(cam juma de cm)si am pus chiftelele pe care le-am format luand cu o lingura mai mica din amestec si cu palmele ude am format bilute pe care le-am aplatizat.(eu nu dau chiftelele prin faina sau pesmet...ne plac mai mult asa).Le-am prajit pe ambele parti dupa care le-am pus pe servetele absorbante.

Se pot servi cu garnitura...piure,orez,etc

Noi le-am papat cu mustar si ketchup.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

dupa 2 ture de prajit chiftele,schimbati uleiul

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele (piftele)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu peste