Chiftele (piftele)

de kamy in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2010 | 10428 vizualizari

 

Nu am stiut niciodata care-i denumirea corecta.La noi le spune chiftele...in fine...bune sa fie.Pentru ca sotul si-a anuntat azi vizita pe la noi,m-am gandit sa-l surprind ...placut,facandu-i ce-i place mai mult si mai mult(in afara de ciorba de burta)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.carne tocata amestec(porc+vita)
  • 3 oua
  • 1 capatana mare si mai bine de usturoi
  • 1 felie franzela(nu proaspata)
  • 2 cartofi mici
  • patrunjel sau marar frunze
  • lapte(pentru inmuiat franzela)
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele (piftele):

Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte,am curatat usturoiul,cartofii,am taiat patrunjelul marunt,am batut ouale bine.


Carnea am pus-o intr-un castron si am adaugat usturoiul pisat,franzela stoarsa bine si data pe razatoarea mica(eu nu mai murdaresc masina de tocat pt. cantitati asa mici)cartofii dati pe razatoarea mica,verdeata,ouale,sare,piper si am amestecat cu mana bine.Am gustat si am mai adaugat sare dupa care am bagat amestecul in frigider pentru o ora.


Tigaia de teflon am pus-o pe foc,cand s-a incins am adaugat ulei(cam juma de cm)si am pus chiftelele pe care le-am format luand cu o lingura mai mica din amestec si cu palmele ude am format bilute pe care le-am aplatizat.(eu nu dau chiftelele prin faina sau pesmet...ne plac mai mult asa).Le-am prajit pe ambele parti dupa care le-am pus pe servetele absorbante.


Se pot servi cu garnitura...piure,orez,etc


Noi le-am papat cu mustar si ketchup.


Pofta buna!!


 

TIPS-URI

1

dupa 2 ture de prajit chiftele,schimbati uleiul

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele (piftele)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

kamy 1

30.11.2010, 11:09

lilik...iti dau eu cateva pana facisa nu se intample cevapoftele astea

tanyapatap 1

30.11.2010, 15:19

kamy 1

30.11.2010, 16:20

tanya...ms

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi