Chiftele umplute

de ancutsa in Porc, 24 Iun 2016 | 250 vizualizari

 

Aceasta reteta este pentru 4 chiftele umplute cu oua, le consider ideale pentru o masa festiva in familie. Restul de carne poate fi utilizat pentru chiftelute simple ce pot fi luate la pachet la serviciu. 

 

INGREDIENTE

  • aprox 1 kg carne tocata;
  • 2 oua crude;
  • 1 capatana de usturoi;
  • 1 legatura de verdeata;
  • Sare, piper, cimbru – dupa gust;
  • Faina;
  • 4 oua fierte (1 ou fiert/portie);
  • susan prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele umplute:

Se pun ouale la fiert pentru 10 minute. Numarul de portii este in functie de cate oua fierbeti

Intre timp, intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, condimentele si verdeata.

Dupa ce s-au fiert ouale, se racesc sub jet de apa rece, se decojesc, iar apoi se formeaza in mana o sfera de carne in jurul unui ou. Se tavalesc prin susan prajit. Se obtin astfel 4 chiftelute umplute. Se asaza in tava, pe foaie de copt si se dau la cuptor 30 de minute.

Restul de amestec de carne se poate folosi pentru chiftelute simple. Se formeaza in mainile umede mici sfere, care apoi se tavalesc prin faina si se prajesc in uleiul bine incins pana devin maronii.

Se servesc cu garnitura de piure si cu multa voie buna!

 Timp: 1h 15min

Portii: 4

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/chiftele-umplute.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chiftele umplute-0
Chiftele umplute-1
Chiftele umplute-2
Chiftele umplute-3
Chiftele umplute-4

COMENTARII (5)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

27.06.2016, 09:26

super!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:46

ancutsa

ancutsa 1

26.09.2016, 16:30

Rocsi, Rahela, Daniela, Motan,
va multumesc frumos pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!