Chiftelute cu carne si cartofi

de Ina in Mancaruri cu carne, 2 Mai 2010 | 52977 vizualizari

 

Pot fi servite calde sau reci, ca simple sau cu sos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne tocata amestec ( porc si vita)
  • 3-4 cartofi
  • o ceapa mica
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4 oua
  • sare
  • patrunjel
  • marar
  • cimbru

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu carne si cartofi:

    Ceapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza. Cartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scug bine de zeama care se lasa din ei.

    Carnea tocata se amesteca cu celelalte ingrediente pana devine o pasta omogena. Se iau cu mana cantitati egale de carne din care se formeaza chiftele cu palmele. Se tavalesc usor prin faina si se prajesc in uleiul incins, la foc mic, pe ambele parti, pana devin aurii si putin crocante.

    Se scot pe un prosop de hartie pentru a fi inlaturat excesul de ulei.

    Sunt bune calde, dar si reci.

TIPS-URI

1

Numarul de oua din compozitie variaza in functie de tipul carnii si de cantitatea de cartofi adaugata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu carne si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Ina 1

03.05.2010, 09:41

Din pacate eu sunt navetista, fac 120 km zilnic . De gatit gatesc aproape zilnic, dar in weekend trebuie sa fac mai multe Si ieri am avvut si comanda speciala, de clatite

nadina73 1

03.05.2010, 09:52

Ina 1

03.05.2010, 15:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi