Chiftelute in sos de iaurt

de _Alina_ in Vita, 13 Noi 2013 | 2583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 950 g carne de vitel (muschi fara grasime)
  • 2 morcovi mari (250 g)
  • 7 cartofi potriviti (400 g)
  • 1 lg cu varf patrunjel uscat
  • 4 lg cu varf pesmet
  • 1 ou mediu
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet
  • 1 lgt sare de mare
  • 1/3 lgt piper macinat
  • 1/2 capatana de usturoi
  • Sos
  • 850 g lapte prins/iaurt
  • 2 lg faina de grau
  • 1/2 lgt sare
  • 2 oua
  • 1 lg patrunjel uscat
  • 1 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de iaurt:

1. Spalam carnea, o uscam cu un servet de hartie, o taiem bucati si o tocam.


2. Dam morcovii prin robot, iar cartofii prin razatoarea cu ochiuri mici apoi punem toate ingredientele peste carne.


3. Punem si oul, bicarbonatul stins cu otet, sarea, piperul, pesmetul, usturoiul si patrunjelul uscat.


4. Amestecam totul bine apoi formam bilute (pe care le aplatizam sau nu) si pe care le punem la prajit in uleiul incins.


5. Pentru sos punem ceapa la calit intr-o cratita, presaram putina sare si o lasam pana se inmoaie.


6. Amestecam chisleagul/iaurtul cu ouale batute si cu faina apoi le turnam in tigaie. Tinem tigaia la foc mic si amestecam continuu pana cand sosul se ingroasa (5-15 min). La final oprim focul adaugam patrunjelul uscat si amestecam. Il lasam sa se raceasca apoi il putem servi cu chiftelute.


 

TIPS-URI

1

  Pentru un meniu mai dietetic puteti opta pentru coacerea chiftelelor in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

14.11.2013, 08:37

Bya Ralu 1

19.12.2015, 00:11

kytz 1

24.01.2017, 10:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat