Chiftelute in sos de iaurt

de _Alina_ in Vita, 13 Noi 2013 | 5938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 950 g carne de vitel (muschi fara grasime)
  • 2 morcovi mari (250 g)
  • 7 cartofi potriviti (400 g)
  • 1 lg cu varf patrunjel uscat
  • 4 lg cu varf pesmet
  • 1 ou mediu
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet
  • 1 lgt sare de mare
  • 1/3 lgt piper macinat
  • 1/2 capatana de usturoi
  • Sos
  • 850 g lapte prins/iaurt
  • 2 lg faina de grau
  • 1/2 lgt sare
  • 2 oua
  • 1 lg patrunjel uscat
  • 1 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de iaurt:

1. Spalam carnea, o uscam cu un servet de hartie, o taiem bucati si o tocam.

2. Dam morcovii prin robot, iar cartofii prin razatoarea cu ochiuri mici apoi punem toate ingredientele peste carne.

3. Punem si oul, bicarbonatul stins cu otet, sarea, piperul, pesmetul, usturoiul si patrunjelul uscat.

4. Amestecam totul bine apoi formam bilute (pe care le aplatizam sau nu) si pe care le punem la prajit in uleiul incins.

5. Pentru sos punem  ceapa la calit intr-o cratita, presaram putina sare si o lasam pana se inmoaie.

6. Amestecam chisleagul/iaurtul cu ouale batute si cu faina apoi le turnam in tigaie. Tinem tigaia la foc mic si amestecam continuu pana cand sosul se ingroasa (5-15 min). La final oprim focul adaugam patrunjelul uscat si amestecam. Il lasam sa se raceasca apoi il putem servi cu chiftelute.

TIPS-URI

1

  Pentru un meniu mai dietetic puteti opta pentru coacerea chiftelelor in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat