Ossobuco con gremolata

de Brindusa in Vita, 6 Mai 2010 | 3286 vizualizari

 

O mancare traditionala Milaneza

 

INGREDIENTE

  • 4 osso buco de vitel (luate de la Cora)
  • 2 cepe, tocate
  • 1 telina mica, tocata
  • 3 morcovi, tocati
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • 3 felii de bacon taiate cubulete
  • putina faina
  • 6 linguri ulei de masline
  • 25 g unt
  • 1 l supa clara de vita, facuta in casa
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 frunze dafin si putin cimbru
  • 1 borcanel rosii in bulion, taiate cubulete
  • sare, piper dupa gust

Pentru gremolata

  • 1 legatura patrunjel tocat marunt. 
  • coaja de la o lamaie
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ossobuco con gremolata:

Da carnea prin faina, apoi scutur-o de exces. Intr-o cratita/oala in care sa incapa toata carnea incalzeste uleiul si untul si prajeste la foc mare carnea pe toate partile pana se aureste. In felul asta se sigileaza toate sucurile in carne. Scoate carnea din oala si pune pe rand, amestecand cam 1 minut in fiecare: bacon, ceapa, telina, morcov, usturoi. Adauga vinul si lasa sa dea 2 clocote. Pune carnea inapoi si adauga rosiile, supa, dafinul si cimbrul. Da un clocot, pune capacul , da focul foarte mic si fierbe asa cam 2 ore, sau pana ce carnea devine foarte moale. Daca la focul cel mai mic mancarea fierbe cu bulbuci in loc sa fiarba incetisor, poti pune oala in cuptor.


Poti sa prepari si gremolata, amestecand toate ingredientele.


Cand au trecut cele 2 ore prepara una din garniturile traditionale: risotto cu sofran , polenta sau piure.


Presara carnea cu gremolata si savureaza-ti creatia. (lingurita e pentru maduva)

 

TIPS-URI

1

Numele (ossobuco sau osso bucco ) inseamna os cu gaura. Vine de la faptul ca daca mananci maduva si carnea asta ramane: un os cu o gaura :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Ossobuco con gremolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Brindusa 1

07.05.2010, 20:38

Rivka e un os de rasol, taiat felii nu foarte groase. Pai bine mai tu te uiti la poza sau la nume? Hai ca acum asa las poza.

Brindusa 1

07.05.2010, 20:38

ina, simpatic sotul tau

rivka 1

07.05.2010, 20:45

prima data ma uit la nume, dar eram obisnuita ca ai pus poza cu baiatul... imediat te recunosteam .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Rasol alb de vitel cu sos