Chiftelute marinate in sos de visine

de mimmi in Mancaruri cu carne, 11 Iun 2011 | 5422 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente chiftele:

  • 500 g carne macinata
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet
  • patrunjel tocat
  • 1 felie mare de paine
  • sare,piper,
  • boia 
  • 5 catei usturoi

Pentru sos de visine :

  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • foi dafin
  • 1 borcan compot visine fara samburi
  • 1/2 lingurita sare
  • zahar dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate in sos de visine:

Amestecam carnea tocata,oul,pesmetul,condimentele,usturoiul pisat,paine inmuiata in paine si patrunjelul.
Formam mingiute si le prajim in ulei.
Pentru sos se pun 2 linguri de ulei intr-o craticioara pe foc,se adauga faina,dupa care treptat se adauga siropul de la compot mestecand mereu (ca si la ingrosala) pentru a nu se face cocoloase.
Daca siropul nu ajunge si sosul este prea gros se adauga putina apa pana primeste consistenta dorita.
Se adauga sarea,foile de dafin si zahar dupa gust si se da in clocot.
La final se adauga incet visinele avand grija sa nu le zdrobim.
Se pune sosul peste chiftelute (intr-o forma de yena ) si se dau la cuptor cca 15 minute.
Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate in sos de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mirela0911 1

12.06.2011, 22:12

sos de visine am mancat dar in combinatie cu chiftelute nu, dar trebuie sa fie bun

mamaieelena 1

14.06.2011, 09:23

bun, bun

MotanLaOale 1

14.06.2011, 09:43

bun bun sosul de visine

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate