Chiftelute marinate in sos de visine

de mimmi in Mancaruri cu carne, 11 Iun 2011 | 2798 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente chiftele:

  • 500 g carne macinata
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet
  • patrunjel tocat
  • 1 felie mare de paine
  • sare,piper,
  • boia 
  • 5 catei usturoi

Pentru sos de visine :

  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • foi dafin
  • 1 borcan compot visine fara samburi
  • 1/2 lingurita sare
  • zahar dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate in sos de visine:

Amestecam carnea tocata,oul,pesmetul,condimentele,usturoiul pisat,paine inmuiata in paine si patrunjelul.

Formam mingiute si le prajim in ulei.

Pentru sos se pun 2 linguri de ulei intr-o craticioara pe foc,se adauga faina,dupa care treptat se adauga siropul de la compot mestecand mereu (ca si la ingrosala) pentru a nu se face cocoloase.

Daca siropul nu ajunge si sosul este prea gros se adauga putina apa pana primeste consistenta dorita.

Se adauga sarea,foile de dafin si zahar dupa gust si se da in clocot.

La final se adauga incet visinele avand grija sa nu le zdrobim.

Se pune sosul peste chiftelute (intr-o forma de yena ) si se dau la cuptor cca 15 minute.

Pofta Buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate in sos de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

12.06.2011, 22:12

sos de visine am mancat dar in combinatie cu chiftelute nu, dar trebuie sa fie bun

mamaieelena 1

14.06.2011, 09:23

bun, bun

MotanLaOale 1

14.06.2011, 09:43

bun bun sosul de visine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu chiftelute si sos