Chili con carne

de Toamna07 in Mancaruri cu carne, 18 Mai 2012 | 3526 vizualizari

 

Mi-am propus sa pregatesc aceasta reteta acum multa vreme si chiar daca este o mancarica potrivita sezonului rece ,nu am rezistat ! :)
Chili con carne ,desi este considerata o mancare traditional mexicana ,originalitatea ei este disputata si de spanioli,amerindieni si chiar de chinezi. Texanii o considera mancarea lor traditionala.
Oriunde ar fi radacinile acestui preparat ,este o mancare delicioasa, care merita pregatita,nu doar o data !

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. carne tocata amestec, de buna calitate
  • 500 gr. fasole rosie fiarta, la conserva
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 1 cutie cu rosii cuburi
  • 2 ardei rosii kapia
  • 1 ardei gras galben
  • 2 ardei iuti
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 lingurita paprika iute
  • 1 lingurita sare 2 foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con carne:

Pentru inceput spalam si taiem cuburi, ardeii,rosiile,ceapa . Usturoiul se taie foarte marunt . Incingem 4 linguri cu ulei de masline si punem carnea la calit pentru 5 minute,apoi adaugam ceapa,usturoiul si lasam sa se inmoaie .Urmeaza condimentele ,le inabusim 2 minute si adaugam rosiile crude,ardeii, rosiile din conserva si fasolea . Lasam sa clocoteasca ,la foc mic, pana se formeaza un sos gros.


Este o mancarica delicioasa si am servit-o cu pita .


Optional puteti adauga, la mancare, naut sau porumb din conserva !


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

alinutzika 1

18.05.2012, 23:23

marinicayou10 1

19.05.2012, 00:17

chiar imi place arata bine

Toamna07 1

19.05.2012, 16:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Chili con Carne