Chili con carne

de Toamna07 in Mancaruri cu carne, 18 Mai 2012 | 3369 vizualizari

 

Mi-am propus sa pregatesc aceasta reteta acum multa vreme si chiar daca este o mancarica potrivita sezonului rece ,nu am rezistat ! :)
Chili con carne ,desi este considerata o mancare traditional mexicana ,originalitatea ei este disputata si de spanioli,amerindieni si chiar de chinezi. Texanii o considera mancarea lor traditionala.
Oriunde ar fi radacinile acestui preparat ,este o mancare delicioasa, care merita pregatita,nu doar o data !

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. carne tocata amestec, de buna calitate
  • 500 gr. fasole rosie fiarta, la conserva
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 1 cutie cu rosii cuburi
  • 2 ardei rosii kapia
  • 1 ardei gras galben
  • 2 ardei iuti
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 lingurita paprika iute
  • 1 lingurita sare 2 foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con carne:

Pentru inceput spalam si taiem cuburi, ardeii,rosiile,ceapa . Usturoiul se taie foarte marunt . Incingem 4 linguri cu ulei de masline si punem carnea la calit pentru 5 minute,apoi adaugam ceapa,usturoiul si lasam sa se inmoaie .Urmeaza condimentele ,le inabusim 2 minute si adaugam rosiile crude,ardeii, rosiile din conserva si fasolea . Lasam sa clocoteasca ,la foc mic, pana se formeaza un sos gros.

Este o mancarica delicioasa si am servit-o cu pita .

Optional puteti adauga, la mancare, naut sau porumb din conserva !

Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chili con carne-0
Chili con carne-1
Chili con carne-2

COMENTARII (14)

alinutzika

alinutzika 1

18.05.2012, 23:23

marinicayou10

marinicayou10 1

19.05.2012, 00:17

chiar imi place arata bine

Toamna07

Toamna07 1

19.05.2012, 16:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!