Chili con Carne

de deliciousflavours in Mancaruri cu carne, 21 Iun 2012 | 9824 vizualizari

 

Chili con carne este o mancare cu specific mexican si exista multe variante ale acestui preparat, dar elementele esentiale sunt carnea tocata, ardeiul iute, ceapa, usturoiul si rosiile. Era pe lista de asteptare de mult timp si nu inteleg de ce? :P Toate ingredientele imi plac foarte mult si trebuia incercata imediat ce am vazut reteta ...dar acum nu mai scapa, am sa pregatesc acest preparat cat mai des posibil.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 lingurite chimen macinat
  • ½ lingurita chimen seminte
  • fulgi de chili dupa gust
  • ½ lingurita zahar
  • 1 lingurita oregano
  • 2 frunze dafin
  • 1 conserva rosii cubulete
  • 1 conserva fasole rosie
  • 1 conserva mica porumb
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con Carne:

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Dupa cateva minute, adaugam usturoiul pisat, chimenul, fulgi de chili in functie de cat de picant vrem sa fie preparatul final, condimentam cu sare si piepr si lasam la foc mediu. Dupa cateva minute adaugam conserva de rosii, zaharul, foile de dafin si oregano. Acoperim vasul si lasam sa fiarba incet pana se inmoaie carnea. Cu cateva minute inainte de a fi gata carnea, adaugam fasolea si porumbul (pe care le-am scurs in prealabil de zeama din conserva) si mai lasam pe foc 15-20 minute.


In mod normal se serveste cu tortilla, dar la fel de bine merge si cu orez.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con Carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

deliciousflavours 1

22.06.2012, 10:27

alice_ciobanu 1

22.06.2012, 13:36

da mai...e tare bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

elucubratiiculinare 1

22.06.2012, 14:47

e una din preferatele mele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chili con carne