Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca

de merisor in Mancaruri cu carne, 9 Ian 2014 | 1309 vizualizari

 

Pentru ca am facut chiftelute si au fost cam multicele, m-am gandit sa le prepar un sos de zacusca si sa le servim cu tagliatelle. Si uite asa am mai incropit o masa calda.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare tagliatelle:
  • 8 rondele de paste tagliatelle
  • 1 l apa
  • sare
Pentru sos:
  • 400 gr zacusca
  • 200 ml apa
  • 2 foi de dafin
  • 3 graunti usturoi
  • 3 linguri ketchup picant de casa
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 12 chiftelute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca:

Pentru chiftelute reteta este aici.


Pregatim in acelasi timp si tagliatellele si sosul.


Punem un vas cu apa si putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam tagliatelele, pe care le vom lasa sa fiarba la foc mediu 10 minute.


Apoi le scurgem de apa. Nu le-am mai trecut prin jet de apa rece ca sa nu se desfaca, imi plac asa in cuiburi.


Pentru sos, punem la foc incet zacusca cu apa si foaia de dafin.


Curatam usturoiul si li tocam marunt sau il presam.


Spalam patrunjelul si il tocam marunt.


Lasam zacusca pe foc pana clocoteste de 2-3 ori, apoi adaugam chiftelutele, ketchupul si usturoiul.


Mai lasam sa fiarba 10 minute, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul.


Nu am mai adaugat alte condimente intrucat este zacusca destul de condimentata si gustoasa.


Servim alaturi de muraturi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

merisor 1

09.01.2014, 19:59

Gaby, ma gandeam ca aia e atractia sezonului in oras patinoarul si oraselul copiilor ))

sebirizescu 1

09.01.2014, 21:09

Zamfira 1

10.01.2014, 21:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Pastitio