Chipsuri cu sare

de andreea123 in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2011 | 6752 vizualizari

 

Stiu ca chipsurile se incadreaza la junk food, dar o data pe luna daca imi ofer acest viciu nu e chiar atat de grav si daca tot vorbim de chipsuri atunci va propun urmatoarea reteta.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 3L de apa
  • 4 linguri de otet de mere sau de vin
  • 6 cuburi de gheata
  • ulei
  • sare
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri cu sare:

Se curata cartofii, apoi se feliaza foarte subtire.

Apa se pune la fiert cu otetul, iar cand incepe sa fiarba se adauga cartofii feliati, apoi se tin la foc mai mic pana incep iar sa fiarba.

Se strecoara repede cartofii, apoi se pun intr-un vas plin cu apa foarte rece amestecata cu cele 6 cuburi de gheata.

Se strecoara si se pun la prajit in baie de ulei (adaugand felie cu felie).

La sfarsit se condimenteaza dupa gust cu sare, boia, praf de usturoi sau ceapa etc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri cu sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

andreea123 1

18.01.2011, 00:43

Este o reteta foarte buna, din cauza otetului cartofii nu se inmoaie si raman exact ca cei din comert.

andreea123 1

18.01.2011, 00:48

mitinita, sa sti ca nu dureaza mult sa prepari reteta, trebuie doar sa ai un cutit foarte bine ascutit.

marcela1979 1

18.01.2011, 07:34

buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci marinate(salata)