Chipsuri cu sare

de andreea123 in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2011 | 4564 vizualizari

 

Stiu ca chipsurile se incadreaza la junk food, dar o data pe luna daca imi ofer acest viciu nu e chiar atat de grav si daca tot vorbim de chipsuri atunci va propun urmatoarea reteta.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 3L de apa
  • 4 linguri de otet de mere sau de vin
  • 6 cuburi de gheata
  • ulei
  • sare
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri cu sare:

Se curata cartofii, apoi se feliaza foarte subtire.


Apa se pune la fiert cu otetul, iar cand incepe sa fiarba se adauga cartofii feliati, apoi se tin la foc mai mic pana incep iar sa fiarba.


Se strecoara repede cartofii, apoi se pun intr-un vas plin cu apa foarte rece amestecata cu cele 6 cuburi de gheata.


Se strecoara si se pun la prajit in baie de ulei (adaugand felie cu felie).


La sfarsit se condimenteaza dupa gust cu sare, boia, praf de usturoi sau ceapa etc.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri cu sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

andreea123 1

18.01.2011, 00:43

Este o reteta foarte buna, din cauza otetului cartofii nu se inmoaie si raman exact ca cei din comert.

andreea123 1

18.01.2011, 00:48

mitinita, sa sti ca nu dureaza mult sa prepari reteta, trebuie doar sa ai un cutit foarte bine ascutit.

marcela1979 1

18.01.2011, 07:34

buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Tortilla de Patatas - Omleta spaniola cu cartofi