Chocolate lava

de gaby_duceag in Prajituri, 12 Iul 2010 | 4406 vizualizari

 

Aaaaahh!!!! cat e de bun!!!! Sa traiesti Adi Hadean!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 400 gr ciocolata neagra
  • un pachet unt
  • zahar pentru uns formele
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate lava:

BUN, RAPID, DULCE, CIOCOLATOS!!! Iti vine sa nu te opresti da' dai in diabet:))


Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o "smantana" cremoasa.


Separat topiti ciocolata umpreuna cu untul.


Cand s-a racorit usor adaugati peste amestecul de oua, putin cate putin.


Turnati in formele pregatite in prealabil astfel:


Decupati hartie de copt, pentru fiecare forma, atat cat sa-i acopere fundul. Ungeti formele cu unt atat fundul cat si peretii apoi tapetati cu zahar.


Puneti in fiecare aprox 3/4 din inaltimea formei.


Introduceti in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 10-12 minute.


Intoarceti usor formele si rasturnati prajiturelele pe farfurioare.


Le serviti cu ce doriti. Eu am ales inghetata de vanilie si afine.


O consistenta "umeda"lava curgatoare, inghetata.mmmmm

 

TIPS-URI

1

respectati intocmai cantitatile.eu nu am avut 400gr cioco si am pus 300 si nu este suficient.

2

in tava  a doua, am adaugat in mijloc cate un patratel de ciocolata cu lapte.

3

Nu am avut forme de aluminiu, am copt in doua ture. Prima in forme mici de tarte, a doua in tava de briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate lava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

nadina73 1

15.07.2010, 01:27

harnicuta de gaby asa de tare sa suparat ca a pierdut olanda ca a dat lava afaraacuma sigur nu mai primesc nici sa gustdar las furcile si 5 la numar

gaby_duceag 1

15.07.2010, 07:32

neatza!

Cris2711 1

02.03.2011, 18:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Lemon cake glazurat