Ciocolata de casa

de Carmen_g in Dulciuri, 1 Feb 2012 | 4139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 300 g apa
  • 50 g cacao 
  • 200 g unt
  • 2 galbenusuri de ou
  • 500 g lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Apa se fierbe impreuna cu zaharul pana devine ca un sirop, aproximativ 10 minute. Dupa ce a fiert siropul, se ia de pe foc si se adauga untul, galbenusurile si cacao. Se amesteca bine.


Laptele praf se cerne, se adauga siropului, si imediat se pune pe foc mic , amestecandu-se energic, ca sa nu se formeze cocoloase.


Se lasa putin la fiert, amestecandu-se incontinuu, sa nu se prinda de fundul cratitei. La final se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt, si se da la rece peste noapte. A doua zi se portioneaza si se serveste. :D E buna tare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Panacris 1

11.02.2012, 18:20

Delicioasa!!!

VERONICA2607 1

11.02.2012, 20:55

unul dintre dulciurile mele preferate..cred ca o sa fac si eu zilele astea...yammmiiiiiiiii

Carmen_g 1

11.02.2012, 21:07

Sa ne spui si noua cum ti-a iesit ciocolata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu nuca prajita