Ciorba a la grec cu carne de porc

de babi5 in Ciorbe, 22 Noi 2014 | 8140 vizualizari

 

Nu am mai facut de mult si rasfoind prin retetar am zis sa o pun in aplicatie,deci reteta am preluat-o din retetarul destinat restaurantelor si cantinelor si este editat in anul 1982, am respectat intru totul si gramajul si ingredientele , si nu poate fi decit foarte buna.O recomand cu mare drag

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc fara os( pulpa)
  • 200 gr morcov
  • 200 gr.patrunjel si pastarnac
  • 200 gr telina
  • 200 gr ceapa
  • 200 gr smintina sau 400 gr iaurt( eu am folosit iaurt)
  • 3 oua
  • 50 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 100 gr lamie sau 5 gr. Sare lamie
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita vegeta (am adaugat eu)
  • marar verde
  • 1 foaie dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba a la grec cu carne de porc:

Radacinoasele se curata se spala si  se toaca marunt, ceapa se curata se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza in bucatele se spala si se pune intr-o strecuratoare la scurs.

Intr-o cratita ( a mea de 4 ,5l) se  pune zarzavatul ,ceapa , uleiul si 100 ml apa la calit cind ceapa devine sticloasa adaugam carnea si lasam 10 minute sa se caleasca impreuna.

Apoi punem 3 l apa fierbinte adaugam  sare , piper , vegeta  si foaia de dafin, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.

Cind carnea este fiarta  pe trei sferturi adaugam orezul bine spalat in prealabil si lasam 10 minute sa fiarba,Intre timp punem iaurtul intr-un castron adaugam galbenusurile de la oua si faina,  amestecam bine, punem si mararul tocat

Din supa fierbinte luam doua polonice si punem peste iaurt, amestecam bine si punem in ciorba si mai lasam 10 minute sa fiarba.

Adaugam sucul de lamie si mai potrivim de sare daca este cazul. Este o ciorbita foarte , foate buna o recomand cu drag si sa va fie de folos

TIPS-URI

1

Ciorba se serveste calda, se prezinta in supiere, boluri sau cani

2

Un ardei iute proaspat sau murat este binevenit pentru iubitori

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec