Ciorba a la grec cu carne de porc

de babi5 in Ciorbe, 22 Noi 2014 | 3000 vizualizari

 

Nu am mai facut de mult si rasfoind prin retetar am zis sa o pun in aplicatie,deci reteta am preluat-o din retetarul destinat restaurantelor si cantinelor si este editat in anul 1982, am respectat intru totul si gramajul si ingredientele , si nu poate fi decit foarte buna.O recomand cu mare drag

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc fara os( pulpa)
  • 200 gr morcov
  • 200 gr.patrunjel si pastarnac
  • 200 gr telina
  • 200 gr ceapa
  • 200 gr smintina sau 400 gr iaurt( eu am folosit iaurt)
  • 3 oua
  • 50 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 100 gr lamie sau 5 gr. Sare lamie
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita vegeta (am adaugat eu)
  • marar verde
  • 1 foaie dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba a la grec cu carne de porc:

Radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt, ceapa se curata se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza in bucatele se spala si se pune intr-o strecuratoare la scurs.


Intr-o cratita ( a mea de 4 ,5l) se pune zarzavatul ,ceapa , uleiul si 100 ml apa la calit cind ceapa devine sticloasa adaugam carnea si lasam 10 minute sa se caleasca impreuna.


Apoi punem 3 l apa fierbinte adaugam sare , piper , vegeta si foaia de dafin, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.


Cind carnea este fiarta pe trei sferturi adaugam orezul bine spalat in prealabil si lasam 10 minute sa fiarba,Intre timp punem iaurtul intr-un castron adaugam galbenusurile de la oua si faina, amestecam bine, punem si mararul tocat


Din supa fierbinte luam doua polonice si punem peste iaurt, amestecam bine si punem in ciorba si mai lasam 10 minute sa fiarba.


Adaugam sucul de lamie si mai potrivim de sare daca este cazul. Este o ciorbita foarte , foate buna o recomand cu drag si sa va fie de folos

 

TIPS-URI

1

Ciorba se serveste calda, se prezinta in supiere, boluri sau cani

2

Un ardei iute proaspat sau murat este binevenit pentru iubitori

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

babi5 1

23.11.2014, 07:27

Multumesc Ina drsga

Gherca Daniela 1

23.11.2014, 10:26

tare buna!

Rocsi 1

23.11.2014, 20:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec