Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza

de Panacris in Supe/Ciorbe, 3 Feb 2016 | 915 vizualizari

 

O ciorbă specifică și de nelipsit în familia mea, iarna, când gerul și viscolul, bate la geamuri. Bogată și sățioasă, pe gustul Zmeilor casei. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 1 bucată, morcov 1 bucată, păstârnac ½ bucată, pătrunjel rădăcină ½ bucată, țelină rădăcină 1 felie cca. 50 g, ardei kapia roșu 1 bucată, praz ½ bucată, ulei de floarea soarelui 2-3 linguri, carne afumată ( ciolan de porc) cca. 300 g, carne de porc bucățele cca. 300 g, foaie de dafin 2-3 bucăți, piper boabe 5-6 bucăți, coriandru boabe 2 bucăți, boia dulce de ardei, cimbru uscat, zeamă de varză acră 1500 ml, cartofi roșii 2-3 bucăți. Pentru perișoare: fleică de porc cca. 150 g, pulpă de vită cca. 150 g, orez cca. 50 g, ceapă 1 bucată mică, boia de ardei dulce, sare iodată, piper proaspăt măcinat, ou 1 bucată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza:

Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca. 5000 ml., împreună cu bucățele de carne, cca. 10 minute la foc mic. Carnea afumată se pune la fiert într-un vas încăpător cu apă rece, cca. 30 de minute, după primul clocot, la foc mediu. Apoi se scoate din apa care a fiert se porționează și se adaugă la amestecul de zarzavaturi și varză, lăsându-se la fiert la foc mic cca. 30 de minute semiacoperit.


Între timp cele două feluri de carne se dau prin mașina de tocat, ceapa curățată și tocată mărunt se călește cu puțin ulei și apă, apoi se adaugă orezul, se asezonează de sare, piper și boia. Amestecul obținut din ceapă și orez, se adaugă la carnea tocată, amestecându-se până ce se înglobează cele două compoziții, iar pentru siguranță se adaugă un ou și se frământă bine până ce se obține un amestec omogen.


Perișoarele se adaugă la fiert împreună cu cartofii cubulețe, după ce s-a verificat ca cele două feluri de carne să fie fierte, lasându-se la fiert cca. 15 minute, la foc minim.


Între timp zeama de varză se dă în clocot separate și se adaugă după ce toate ingredientele s-au fiert, lasându-se încă 10 minute la fiert, după primul clocot.


Se servește fierbinte cu ardei iuți sau smântână după gustul fiecăruia.



Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

03.02.2016, 20:23

RuxyRux 1

03.02.2016, 22:16

Arata incredibil!

Micutza Luana 1

09.02.2016, 15:04

o daaa delicioasaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare de vitel